Прем’єр Хорватії висловив співчуття через смерть трьох військових на Донбасі

 

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович висловив співчуття через загибель трьох військових Збройних сил України в районі проведення операції Об’єднаних сил 13 травня.

Про це Пленкович сказав під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 14 липня.

Як зазначається в пресрелізі Банкової, основними темами розмови були формування нового хорватського уряду та вплив пандемії коронавірусу на туристичний сезон.

Про втрати минулої доби на Донбасі згадали в контексті безпекової ситуації на Сході.

“Зеленський також розповів співрозмовнику про безпекову ситуацію на Донбасі та реалізацію домовленостей, досягнутих на саміті “нормандської четвірки” в Парижі у грудні 2019 року. Андрей Пленкович висловив співчуття у зв’язку із загибеллю українських військових на Донбасі”, – написано в пресрелізі.

Відзначимо, що офіційна реакція верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського  на смерть трьох українських воїнів 13 липня на фронті досі відсутня.

Як інформувала “Новинарня“, 13 липня поблизу села Зайцеве, що під Горлівкою Донецької області, російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського військового, котрий раніше 13 липня загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої.
Унаслідок цього загинув ще один військовий – медик з евакуаційної групи.
Крім того, одного військовослужбовця було поранено, ще один – отримав бойове травмування.

Цього ж дня, 13 липня, внаслідок обстрілу з боку збройних формувань РФ біля села Славне Мар’їнського району на Донеччині загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ солдат Євген Чумаченко.

Читайте також:
Кулеба обіцяє міжнародний розголос через вбивство медика на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна