На Тернопільщині триває призов на строкову військову службу

На Тернопільщині триває призов на строкову військову службу

Майже 300 юнаків з Тернопільщини вже відправили на  строкову військову службу. Планове завдання для області – 550 осіб віком від 20 до 27 років. Про це т. в.о. обласного військового комісара Олександр Скумбрій.

«З метою запобігання розповсюдження в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу перенесено строки чергового призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень 2020 року. Згідно із чинним законодавством, громадяни, які отримали повістку, зобов’язані прибути до призовної дільниці в зазначений термін. При цьому в законі також зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову», – зазначив Олександр Скумбрій.

Нагадаємо,  за порушення законодавства про військову службу в Україні передбачено два види відповідальності – адміністративна й кримінальна. Адміністративне покарання передбачене за неявку у військкомат – перше порушення тягне за собою штраф від 85 до 119 гривень, повторне – від 170 до 255 гривень.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *