СБУ затримала ймовірного автора "плівок Єрмака"

Єрмак

Автор фото, unian

Підпис до фото, Скандальні плівки Єрмака знову у всіх на слуху

Служба безпеки України затримала чоловіка, який, імовірно, записував розмову з братом голови офісу президента Андрієм Єрмаком Денисом. Про затримання повідомила пресслужба СБУ.

"СБУ затримала одного з викривачів "гучних плівок" на отриманні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди", - розповіли ВВС News Україна у СБУ.

У спецслужбі кажуть, що викрили злочинне угруповання, яке підозрюють у шахрайстві - за 100 тисяч доларів підприємцю нібито обіцяли "вирішити" питання про повернення майна через зв'язки у правоохоронних органах.

Під час отримання цих грошей у кав'ярні Києва і затримали двох людей.

"Серед затриманих - ймовірний автор скандальних "плівок Єрмака"... Сьогоднішнє затримання свідчить про те, що викривачі "гучних плівок" насправді виявились звичайними шахраями", - заявили у СБУ.

Перед тим низка ЗМІ з посиланням на неназване джерело в СБУ назвали ім'я затриманого - Дмитро Штанько.

Пропустити Facebook допис, 1

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 1

"Плівки Єрмака"

Йдеться про відеозаписи розмов брата очільника Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, які 29 березня 2020 року опублікував у соцмережах депутат "Слуги народу" Гео Лерос.

Він виклав у Facebook низку відеозаписів, на якій людина, схожа на брата Андрія Єрмака, домовляється з різними людьми щодо працевлаштування на різноманітні посади у владі. При цьому він начебто вимагає за сприяння великі суми грошей.

Гео Лерос звинуватив Дениса Єрмака в продажі державних посад.

Гео Лерос - депутат від "Слуги народу", який опублікував "плівки Єрмака"

Автор фото, unian

Підпис до фото, Гео Лерос - депутат від "Слуги народу", який опублікував "плівки Єрмака"

Андрій Єрмак назвав появу "плівок" за участі свого брата атакою на команду Зеленського, а депутата Гео Лероса - інструментом цієї атаки. Брат Андрія Єрмака Денис назвав публікацію плівок "нарізкою".

В Офісі президента навесні говорили, що "розмови на оприлюднених плівках не мають стосунку до реального життя", ніхто з людей, про яких йдеться на відеозаписі, не обійняв посад за підсумками розмови.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!