Поліція вбила "полтавського Рембо" Романа Скрипника: усі подробиці

роман скрипник

Автор фото, Facebook

Підпис до фото,

Роман Скрипник - учасник АТО, служив у десанті

Вночі 1 серпня поліція на околиці селища Опішня на Полтавщині вбила Романа Скрипника, який більше тижня переховувався від правоохоронців.

Про це повідомив речник поліції Артем Шевченко. Під час затримання "полтавський Рембо", як його назвали у ЗМІ, він знову брав заручника, який ледь не загинув від вибуху гранати.

23 липня у Полтаві правоохоронці під час спецоперації намагалися затримати підозрюваного у викраденні авто Романа Скрипника.

Аби уникнути відповідальності, чоловік погрожував поліцейським гранатою, взяв у заручники полковника поліції та втік з міста.

Вимогами нападника було звільнити його від відповідальності за всі злочини.

Згодом він відпустив заручника неушкодженим і втік у посадку. Весь цей час поліція шукала втікача за допомогою авіації, спецтехніки та силами сотень поліцейських.

Вибух і ліквідація

полтава

Автор фото, Поліція

"Зловмисник не захотів здаватися і знову вдався до погроз поліцейським вибухом ручної гранати. Під час вжитих заходів за планом поліцейської операції "Грім" Романа Скрипника ліквідували", - написав пан Шевченко.

Дії поліції він пояснив тим, що Скрипник був "особливо небезпечним, закорінілим кримінальним правопорушником, який постійно своїм збройним опором ставив під загрозу життя та здоров'я поліцейських".

Пропустити Facebook допис, 1

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 1

Згодом заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що пан Скрипник знову намагався взяти поліцейського у заручники.

За його словами, Скрипника виявив у одному із закинутих будинків на околиці Опішні капітан поліції.

Скрипник взяв його у заручники та погрожував гранатою.

"Злочинця ліквідували співробітники поліцейського спецпідрозділу КОРД через влучний постріл. Заручник мав три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим", - додав Геращенко.

Пропустити Facebook допис, 2

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 2

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков показав відео спроби затримання і вбивства Романа Скрипника. "Зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті. Дякую поліції за професійну роботу!", - написав міністр у Twitter.

Пропустити Twitter допис, 1
Дозволити контент Twitter?

Ця стаття містить контент, наданий Twitter. Ми питаємо про ваш дозвіл перед завантаженням, тому що сайт може використовувати файли cookie та інші технології. Ви можете ознайомитися з політикою щодо файлів cookie Twitter i політикою конфіденційності, перш ніж надати дозвіл. Щоб переглянути цей контент, виберіть "Прийняти та продовжити".

Кінець Twitter допису, 1

Слідчі Державного бюро розслідувань почали розслідування убивства поліцейськими 32-річного полтавчанина.

Як повідомляється на сайті ДБР, попередньо встановлено, що поліцейські діяли в межах своїх повноважень. Остаточні висновки зроблять за результатами досудового розслідування, додали у відомстві.

Пан Скрипник, якому 32 роки, служив у АТО в 25-й окремій повітряно-десантній бригаді.

Його раніше притягували до кримінальної відповідальності у 2007, 2008 та 2014 роках за крадіжки, зловживання наркотиками та їх продаж.

За даними медіа, раніше Роман Скрипник жив у Полтаві в одній квартирі з батьками, дружиною та сином, який вчиться у школі.

Останніми днями представники поліції припускали, що пан Скрипник може вчинити самогубство.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!