Бив і хотів зґвалтувати: як поїздка у потязі перетворилася на кошмар

колаж, фото, потяг, потерпіла

Автор фото, Anastaisha Lygova

Підпис до фото, Колаж з фото автора

Соцмережі збурила історія жінки, яку побив і ледь не зґвалтував у потязі незнайомий чоловік. Це все відбувалося на очах її семирічного сина.

За словами потерпілої, їй вдалося сховатися в купе провідника у сусідньому вагоні, а поліцію у Києві викликав не начальник поїзда, а її чоловік.

У пресслужбі поліції Києва підтвердили, що інцидент мав місце, нападника затримали, його дії кваліфікуватиме слідство.

"Укрзалізниця" вже перепросила за інцидент, який мав місце у поїзді №9/10 сполученням Київ-Маріуполь.

"Тримав за горло і бив"

Анастасія Лугова поверталася потягом до Києва разом з семирічним сином, О третій годині ночі, за словами жінки, до її купе вдерся незнайомий чоловік у самих трусах.

"Прокинулася від ударів по голові. Невідомий пробрався до нашого купе, вдягнений був лише в труси, заблокував двері та почав бити. Притиснув до ліжка. Тримав за горло і бив багато разів. Я кричала, прокинувся син. Син почав кричати й просити", - описує ситуацію жінка на своїй сторінці у Facebook.

За словами друзів потерпілої, Анастасія хоче справедливого покарання для нападника, тому хоче надати справі максимального розголосу.

Жінка пообіцяла, що зробить усе що завгодно, лиш би незнайомець не бив її семирічного сина.

"Ввесь час допоки я заспокоювала сина, голий чоловік з ерекцією гладив мені ноги й цілував їх, на мої пручання говорив "Будь умничкой, будь хорошей девочкой и больше не пострадаешь", - описує ситуацію потерпіла.

Анастасія запропонувала перейти до купе чоловіка. "В купе на столі була розрізана диня, з якої стирчав ніж. Тож кричати не було сенсу. Я боялася, що якщо він спроможний на побиття невинної незнайомої жінки, то зарізати ножем, щоб не кричала — не проблема", - розповідає жінка.

Шанс на порятунок з'явився, коли по сусідству почав плакати син і Анастасія попросилася його заспокоїти.

"Вийшовши з купе, я забігла до сина і ми босоніж побігли до провідниці. Та спала і не розуміла, що робиться. Чоловік голий біг по вагону в нашому напрямку. Зрозумівши, що тут захисту не знайду, ми побігли до іншого вагону, де я почала кричати й стукати у всі двері. Найгірше те, що ніхто не зреагував", - описує події тої ночі у потязі потерпіла.

Анастасії вдалося заховатися у провідниці сусіднього вагону. До Києва залишалось їхати понад три години.

Згодом прийшов начальник поїзда, який дав розпорядження закрити невідомого в купе, адже той грозився натиснути стоп-кран і вибити вікно.

Пропустити Facebook допис, 1

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 1

На залізничному вокзалі в Києві нападника чекала поліція, яку викликала не бригада поїзда, а чоловік потерпілої.

Вернути поліцію в потяги

У пресслужбі поліції Києва підтвердили затримання чоловіка, який напав на пасажирку та завдав їй тілесних ушкоджень. У відомстві повідомили ВВС News Україна, що готують відповідне повідомлення, деталі оприлюднять згодом.

Анастасія також твердить, що начальник поїзда і провідник її вагона, в якому і стався напад, вмовляли жінку не звертатися в поліцію, щоби в них не було проблем, і навіть обіцяли за це гроші.

В "Укрзалізниці" цю інформацію не підтвердили, але й не спростували, повідомили, що бригада поїзда "надала усі необхідні свідчення".

"Укрзалізниця приносить щирі вибачення постраждалій пасажирці та вкотре наголошує на нагальній необхідності поновлення супроводження поїздів далекого сполучення під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів", - додали ВВС News Україна у відомстві.

У 2013 році Укрзалізниця відмовилася від супроводу поїздів правоохоронцями.

У березні цього року у рамках нового пілотного проєкту поліція почали супровід пасажирських поїздів Миколаїв-Київ-Рівне та Одеса-Москва.

Тріщини в щелепах

Подруга потерпілої Маруся Ряпулова розповіла, що зараз Анастасія почувається краще. Їй надали меддопомогу, вона перебуває в лікарні на стаціонарі.

"У неї тріщини в щелепах, наклали шини, зараз їй важко розмовляти", - додала Маруся.

Перша судмедекспертиза, яка відбулася 31 липня вранці, "на око" встановила, що в потерпілої "просто пошкодження м'яких тканин, нічого страшного", розповідає подруга Анастасії.

Тому слідчі запропонували ще одну судмедекспертизу.

Згодом заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував фото затриманого нападника й повідомив, що йому інкримінуватимуть.

Пропустити Facebook допис, 2

Контент недоступний

Дивіться більше у FacebookBBC не несе відповідальності за контент інших сайтів.

Кінець Facebook допису, 2

Пан Геращенко розповів, що це чоловік 1975 року народження, який був тричі судимим.

"Поліція та прокуратура готує йому підозру за статтями — нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості та спробу зґвалтування", - написав Антон Геращенко.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!