Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/balytska.olga

Принаймні два щойно реконструйованих перехрестя у Києві є незручними й навіть небезпечними для людей з інвалідністю, зокрема для незрячих.

Як повідомила депутатка Київради Ольга Балицька, такого висновку дійшли її помічник Володимир Бовкун та експерт з реабілітації незрячих людей Євгеній Свєт, які проінспектували вулиці.

Так, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького обмежувальні стовпчики, встановлені перед перезодом, можуть призвести до травмування людей зі слабким зором. Тактильно-інформаційна плитка не виконує свою функцію, бо недостатньо широка.

Фото: facebook.com/balytska.olga

Крім того, виявилося, що тактильна попереджувальна плитка на дотик палицею не відрізняється від тротуарної плитки. У даному випадку тротуар викладено популярною плиткою «Старе місто» з фаскою – тобто зі зрізаним кутом кромки, що робить її нерівною, такою, що імітує стару бруківку.

Нещодавно на онлайн-пресконференції заступник гендиректора з розвитку виробництва «Київавтодору» Олександр Федоренко не зрозумів запитання про незручність плитки з фаскою.

Фото: facebook.com/balytska.olga

На перехресті Гоголівської та Володимира Винниченка виявили зависокі бордюри. Державно-будівельні норми не рекомендують перевищувати 2,4 сантиметри.

Також на цьому перехресті кут нахилу не відповідає будівельним нормам – 10-19% замість рекомендованих 8%, – попереджувальна тактильна смуга завузька, а ще відсутня дорожня розмітка.

Фото: facebook.com/balytska.olga

Балицька заявила, що вже звертала увагу «Київавтодору» на проблеми з безбар’єрністю на перехресті Гоголівської і Винниченка, і підприємство згодом звітувало про усунення недоліків. Зараз пресслужба «Київавтодору» запевняє, що інформацію передали до ШЕУ і до технагляду щодо об’єкта.

Читайте також: Що треба змінити, аби в Києві почали, нарешті, будувати комфортні та безпечні вулиці

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button