Топ – 11 вражаючих та найзнаменитіших замків Європи (18 фото)

25302

Кращий спосіб влаштувати для себе захоплюючу подорож, це доповнити її унікальною історією та красою архітектури, відвідавши найкрасивіші замки Європи. У цю підбірку включені 10 європейських замків, кожен з яких володіє безпрецедентним архітектурним стилем, а так само насиченою історією. Наприклад, найвідоміший у світі Замок Нойшванштайн у Німеччині – дивовижний історичний і культурний скарб, який оточений неповторним казковим пейзажем. Про більшість з цих споруд вже написані окремі статті, переходячи по посиланнях в добірці Ви знайдете безліч додаткового матеріалу.

1. Замок Нойшванштайн, Німеччина.

замок Нойшванштайн (1)

замок Нойшванштайн (10)

замок Нойшванштайн

Замок Нойшванштайн розташований в самій південній Німеччині, поряд з кордоном з Австрією. Сам замок велично підноситься на зеленому пагорбі, високо над селом Хоеншванґау і Озером АЛПС. Замок Нойшванштайн – один з багатьох історичних орієнтирів, які засівають всю область, але велич і архітектурний стиль виділяють його на тлі інших. Побудований наприкінці 19-го сторіччя, це один з найвідоміших європейських замків. Тут є чим помилуватися не тільки зовні, але і зсередини. Обов’язково відвідайте Нойшванштайн під час своєї подорожі по Німеччині.

2. Замок Пелеш, Румунія.

Замок Пелеш захований в красивих зелених пагорбах Карпат в центральній Румунії. Під час поїздки в невелике, але мальовниче гірське поселення Синайя, Ви будете зачаровані значною архітектурою замку, що відноситься до епохи Нео-Ренесансу. Побудований на початку 20-ого сторіччя, замок у наш час є однією з найбільших історичних пам’яток в Румунії. Ви будете приголомшені великою кількістю щедрих колекцій броні, зброї, художніх робіт та інших цікавих предметів.

3. Замок Бродік, Шотландія.

Замок Бродік – реальний історичний дорогоцінний камінь Шотландії, розташований на східному узбережжі острова Аррана. Ціла область навколо замку покрита заміським парком, під час Вашої прогулянки в мальовничих садах замку Ви будете вражені зеленими деревами і луками. Замок, який був побудований в 16-му сторіччі, зачаровує своїми червонуватими відтінками, великими вікнами і могутніми вежами. Читайте також про інші замки Шотландії в окремій збірці.

4. Замок Бран, Румунія.

Славнозвісний румунський замок Бран. Замок Графа Дракули. (13)

Славнозвісний румунський замок Бран. Замок Графа Дракули. (10)

Замок Бран розташований в серці країни, і відомий своїм гарним місцем розташування. Спорудження приховано в зелених гірських пагорбах і мальовничих селах, білі кольори фасадів на тлі червоних кольорових куполів і даху забезпечують містичний акцент всієї тутешньої атмосфери. Дійсно, замок Бран наповнений містикою і символікою, також відомий, як Замок Дракули. Всі місцеві легенди, так чи інакше, пов’язані з графом Дракулою.

5. Замок Лінкольн, Англія.


Замок Лінкольн розташований в серці села Лінкольн в Англії. Це споруда 11-ого сторіччя, яку безперечно варто відвідати під час своєї поїздки в північно-східну Англію. Замок Лінкольн унікальний. У укріплених стінах Ви можете познайомитися з цікавими будівлями і внутрішнім двором. Зараз він використовується в якості музею.

6. Замок Ельц, Німеччина.

Красивий замок Ельц - Перлина німецьких замків (6)

Дивовижний замок Бург Ельц, перлина німецьких замків (2)

Замок Ельц – один з найбільш мальовничих замків в західній Німеччині. він стоїть високо над пагорбом, оточений водами струмка, який впадає в сусідню річку Мозель. Замок був побудований в 12-му сторіччі, з відмітним романським архітектурним стилем, з великою кількістю барокових і готичних прикрас. Якщо Ви хочете повністю зануритися в чарівність його історичної спадщини – увійдіть всередину і досліджуйте інтер’єр. Там Ви можете знайти складну мережу кімнат, яка може сказати набагато більше про Ельце. Читайте також про інших замках Німеччини в окремій статті.

7. Замок Мон-Сен-Мішель, Франція.

Замок Мон-Сен-Мішель - один з найромантичніших замків старого світу (19)

Замок Мон-Сен-Мішель - один з найромантичніших замків старого світу (9)

Замок Мон-Сен-Мішель - один з найромантичніших замків старого світу (6)

Це один з найвідоміших замків у Франції. Мон-Сен-Мішель розташований на скелястому острові вздовж узбережжя Нормандії. Історія будівництва цього замку відноситься до часу 6-го сторіччя, коли він використовувався, головним чином, у військових цілях завдяки унікальному стратегічному розташуванню. Скелястий острів був пов’язаний з материком через крихітний і вузький міст, який був повністю затоплений через сильні повені. Таким чином фортеця була майже недоступна, але тепер це одна з найбільш відвідуваних історичних пам’яток Франції .

8. Хотинська фортеця, Україна

фото: Sergey_Nik_Melnik
фото: Sergey_Nik_Melnik

Хотин

хотин

Хотинська фортеця – чудовий зразок середньовічного оборонного зодчества України, один з найбільш значних пам’ятників архітектури Буковини. Побудована в XIII в. за наказом князя Данила Галицького на місці ранньослов’янських укріплень. Замок (цитадель) складається з чотирьох оборонних веж, палацу коменданта, офіцерських казарм, церкви з фрагментами розпису XVI ст. Довгий час Хотинська фортеця була форпостом Галицько-Волинського князівства, важливим оборонним пунктом Придністров’я. У XVI в. її зміцнює молдавський король Стефан III. У 1621 р. під Хотином об’єднані польсько-українські загони під командуванням гетьмана Я. Ходкевича розбили 150-тисячну турецьку армію, яка вважалася непереможною. Вирішальну роль у Хотинській битві зіграло 40-тисячне козацьке військо гетьмана П. Сагайдачного. Однак Хотин залишився під владою турків, які у XVIII ст. за допомогою французьких інженерів звели поряд із замком Нову фортецю з земляними ровами, бастіонами і чотирма воротами. Усередині міг розміститися 20 тисячний гарнізон. Після приєднання Бессарабії до Російської імперії в XIX ст. фортеця була відновлена, замкова мечеть перетворена на гарнізонну церкву Олександра Невського, а мечеть на території Нової фортеці стала церквою Св. Миколая. Після Кримської війни Хотинська фортеця як військовий об’єкт втратила значення, однак непогано збереглася. Її значні стіни служили декораціями у таких відомих кінофільмах, як “Захар Беркут”, “Балада про доблесного лицаря Айвенго”, “Дартаньян і три мушкетери”, “Стріли Робін Гуда”, “Тарас Бульба”. До 1000-річчя Хотинської фортеці проведена реставрація. У корпусі казарм відкрита музейна експозиція. На території працює кафе і сувенірна крамниця.

9. Замок Марієнбург, Польща.

Замок Марієнбург – один з найбільших замків в світі, розташований уздовж берегів річки Ногат в Польщі. Мальборк був побудований тевтонцями на початку 15-го сторіччя, колись це був найбільший у світі цегляний замок. Замок вражає своєю середньовічною архітектурою, з переважаючими червоними квітами.

10. Спишський град у Словаччині.

У серці східної Словаччини розташований ще один великий і знаменитий замок Європи. Це захоплюючий замок Спиш, побудований в 12-му столітті. відомий білим кольором, з романським архітектурним стилем, а так само численними Готичними елементами. Так як Спишський град розташований на узвишші більш ніж 600 метрів, з його вершини Ви можете насолоджуватися неймовірною панорамою.

11. Версальський Палац.

Шато де Версаль вражає своєю гігантською площею. І нехай це не зовсім замок, але він все одно замикає наш список. Версаль – один з найвідоміших архітектурних комплексів у Франції, який розташований в південно-західному Парижі. Серед визначних пам’яток Парижа це одне з найбільш відвідуваних місць.