Netflix дозволяє обирати швидкість перегляду відео. Поки лише для користувачів Android

Євгенія Луценко, фото
Євгенія Луценко
Стримінговий сервіс Netflix дозволяє свої користувачам на Android обрати, з якою швидкістю вони хочуть дивитися відео. Відтворення можна сповільнити або прискорити.

Про це повідомляє The Verge.

Сповільнити відтворювання відео можна у 0,5 і 0,75 раза, а прискорювати — в 1,25 і 1,5. Користувачі повинні обирати бажану швидкість перед кожним відео. Проте поки Netflix пропонує трохи менше можливостей, ніж на YouTube, де відео можна сповільнити у 0,25 раза, а прискорити — вдвічі.

Оновлення Netflix запустили з 1 серпня, найближчими тижнями воно буде доступне для користувачів Android по всьому світу.

Компанія почала тестувати функцію у 2019 році. Тоді частина кінорежисерів та кіноакторів виступили проти такої функції. У Netflix запевняють, що дослухалися до пересторог, тому обмежили діапазон швидкостей.

Компанія планує розпочати тестування нової функції на пристроях iOS та на веб-версіях сервісу, але коли саме — невідомо.

Навіщо обирати швидкість відтворення?

У компанії кажуть, що дослідження аудиторії показало — користувачі цінують гнучкість під час перегляду: хтось хоче уповільнено переглянути улюблену сцену, хтось дивиться з субтитрами і не встигає на звичайній швидкості, а хтось має проблеми зі слухом.

Національна асоціація глухих і Національна федерація сліпих США позитивно оцінили такі оновлення.

Також Netflix експериментував із форматами відтворення відео. Зокрема наприкінці 2018 року сервіс запустив інтерактивний фільм «Чорне дзеркало: Бузогриз», де глядачі могли впливати на сюжет стрічки.

читайте також
Netflix вперше зніме свій фільм в Україні, у головний ролі — Жан-Клод Ван Дам


Поділитися: