Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Помпео анонсував найближчим часом санкції США щодо китайських IT-компаній: зокрема заборонять TikTok

Білий дім найближчими днями ухвалить рішення щодо введення обмежувальних заходів щодо китайських розробників програмного забезпечення та додатків, які загрожують безпеці Сполучених Штатів. Зокрема планують заборонити китайську соцмережу TikTok.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомив «Голос Америки».

За словами Помпео, китайські компанії, які надають програмне забезпечення в США, зокрема TikTok та WeChat, передають Комуністичній партії Китаю та апарату державної безпеки дані про своїх користувачів.

«Президент Трамп сказав: «Достатньо». І ми розберемося з цим. Найближчими днями він ухвалить заходи щодо широкого спектра загроз, які несуть для безпеки США програми, пов'язані з Китаєм», — заявив Помпео.

Нагадаємо, 11 липня керівництво компанії Amazon випустило розпорядження для співробітників видалити додаток TikTok з усіх пристроїв, що мають доступ до корпоративної пошти. Потім, щоправда, заявили, що наказ був помилковим.

29 липня керівник TikTok Кевін Маєр оголосив про відкриття своїх алгоритмів для фахівців: так вони зможуть відстежувати модерацію контенту в реальному часі й переконатися, що «китайське походження» компанії не несе загрози для користувачів соцмережі.

Раніше TikTok і ще 58 китайських додатків заборонила Індія на тлі зростання напруження між двома країнами. Приводом до цього став інцидент на спірній прикордонній території, внаслідок якого загинули щонайменше 20 індійських військових.

TikTok — це створений у 2017 році проєкт китайського стартапу ByteDance, соцмережа з короткими відео (15-60 секунд) з музикою на найрізноманітніші теми. В основному нею користується молодь.

TikTok є однією з найпопулярніших платформ у світі: лише за березень 2020 року, за даними порталу SensorTower, її завантажили 65 мільйонів людей у світі. Загалом же з часу створення її встановили понад 2 мільярди разів.