Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Microsoft офіційно підтвердив намір викупити частину TikTok. Обіцяють покращити захист персональних даних

Американська компанія Microsoft офіційно підтвердила, що веде перемовини про купівлю частини китайської соцмережі TikTok. Також компанія обговорює можливість угоди з президентом Дональдом Трампом, який нещодавно хотів заборонити додаток у США.

Про це йдеться у заяві Microsoft.

У компанії поділяють побоювання президента США щодо безпечності TikTok, тому обіцяють придбати соцмережу лише після «детального вивчення безпеки та економічних вигод Сполученим Штатам».

Microsoft обіцяє закінчити перемовини з материнською компанією TikTok ByteDance до 15 вересня 2020 року. Поки Microsoft планує викупити сервіс у США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії. Якщо перемовини будуть успішними, американська компанія керуватиме TikTok у цих країнах.

Microsoft запевняє, що хоче покращити захист персональних даних користувачів TikTok, а формат соцмережі не змінюватиме. Також компанія планує зберігати дані американських користувачів лише у США, а з іноземних серверів хоче видалити.

Наразі ведуться лише перемовини і немає впевненості, що угоду з ByteDace все-таки укладуть, кажуть у Microsoft. Більше у компанії не коментуватимуть переговори і повідомлять лише про їхній результат.

Навіщо хочуть продати TikTok?

Китайська компанія ByteDance, яка володіє додатком, вирішила розділити бізнес і продати частину у США, щоб соцмережу не закрили, пише Reuters із посиланням на джерела.

Американські чиновники неодноразово звинувачували TikTok у співпраці з китайськими спецслужбами та поганому захисті даних користувачів. На початку липня стало відомо, що адміністрація Трампа розглядає питання заборони китайських додатків, включаючи TikTok, через проблеми національної безпеки. А 1 серпня Дональд Трамп заявив, що не підтримує придбання додатку американськими компаніями і хоче заборонити TikTok у країні.

США не будуть першою країною, яка заборонить цей додаток, раніше Індія заборонила TikTok і ще 58 китайських додатків через зростання напруження між двома країнами.

Керівники соцмережі заперечують співпрацю зі спецслужбами. А 29 липня TikTok відкрив  свої алгоритми для фахівців, щоб ті переконалися — «китайське походження» компанії не несе загрози для користувачів соцмережі.

TikTok є однією з найпопулярніших платформ у світі: лише за березень 2020 року, за даними порталу SensorTower, її завантажили 65 мільйонів людей у світі. Загалом же з часу створення у 2017 році її встановили понад 2 мільярди разів.