Уряд встановив доплату до пенсії родинам загиблих бійців АТО/ООС

 

З 1 серпня члени родин загиблих військовослужбовців будуть отримувати державну адресну допомогу до пенсійної виплати.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Кабміну в понеділок, 3 серпня, інформує пресслужба уряду.

Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 тисяч гривень. У разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сімей, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100 тисячі гривень на кожного із зазначених членів сім’ї.

Постановою передбачається призначити доплату дев’ятьом тисячам членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, Пенсійний Фонд України вже з 1 серпня 2020 року має забезпечити перерахунок пенсії, за матеріалами пенсійних справ.

Нагадаємо, нещодавно уряд схвалив законопроєкт про компенсації за затримки пенсій і зарплат.

Читайте також:
COVID-19 заблокував доступ до пенсій для окупованого Донбасу, – правозахисники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна