Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Китаї завершила роботу місія ВООЗ, яка мала з'ясувати походження коронавірусу

Група експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), яка з'ясовувала походження коронавірусної інфекції, завершила свою роботу в Китаї.

Про це  заявив  гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус на брифінгу 3 серпня.

Робота місії покликана підтвердити або спростувати теорію про те, що коронавірус може мати штучне походження і його могли розробити в лабораторії. Досі фактів, які свідчили б на користь цієї версії, не було.

«Одним з напрямків, які ми продовжуємо вивчати, є походження вірусу, що викликає COVID-19. Передова група ВООЗ, яка здійснила поїздку до Китаю, завершила свою місію, яка стане основою для подальших спільних зусиль, спрямованих на з’ясування походження вірусу», — заявив Гебреєсус.

За його словами, результатом роботи місії стало створення експертами ВООЗ та Китаю технічного завдання для подальших досліджень та програми роботи міжнародної команди на чолі з ВООЗ. У цю групу увійдуть експерти з Китаю та інших країн.

Епідеміологічні дослідження, які мають на меті виявлення потенційного джерела ранніх випадків COVID-19, розпочнуться в Ухані. Докази та гіпотези, сформовані в рамках цієї роботи, стануть основою для подальших довгострокових досліджень.