Новини

В МВС нагородили поліцейських, які брали учать у ліквідації полтавського зловмисника

В МВС нагородили поліцейських, які брали учать у ліквідації полтавського зловмисника

Чотири поліцейських, які брали участь у пошуку, затриманні та знешкодженні полтавського зловмисника, який взяв у заручники правоохоронця, отримали нагородну зброю.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

“Вами була виконана величезна робота, дякую за ваш професіоналізм, за те що ви спрацювали так чітко та відважно. Хочу відзначити вас персональною нагородною зброєю”, – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Всі відомчі відзнаки МВС “Вогнепальна зброя” отримали:

– інспектор сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, майор Артем Нужненко;

– начальник сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, капітан Петро Гума;

– два старших інспектори з особливих доручень – штурмовики управління “КОРД” ГУ НП в Полтавській області – старший лейтенант та старший сержант поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко вручив усім поліцейським відомчу відзнаку “Знак пошани”.

Під час селекторної наради їх також привітав президент України Володимир Зеленський: “Вся країна спостерігала за перебігом цієї спецоперації. Ми пишаємося вашим професіоналізмом”.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що така ситуація не є типовою для України: “Спецоперація по пошуку злочинця продовжувалась 8 днів. Минулої суботи, вночі, група поліцейських знайшла де він переховувався. Під час переслідування один із співробітників поліції Петро Гума, став третім заручником. Це рідкісний для України випадок, злочинець хотів такої долі. У нього було 8 днів для того, щоб здатися”.

Начальник сектору реагування патрульної поліції Петро Гума, розповів, що вів перемовини зі зловмисником майже дві години: “Коли його виявили, я не міг застосовувати зброю, тому що він вийшов буквально за три метри переді мною, у нього вже була граната в руці без запобіжника. Почав з ним розмовляти, тим часом мій напарник викликав підмогу. Я вів з ним перемовини майже дві години. Коли почув постріл, миттєво відскочив”.

Як відомо, 1 серпня, близько 02.00, на околиці селища Опішня Зіньківського району Полтавської області поліція ліквідувала полтавського терориста Романа Скрипника.

Нагадаємо, 23 липня полтавський зловмисник відпустив поліцейського, якого взяв у заручники, і переховувався у лісі у Миргородському районі області.

Раніше стало відомо ймовірне ім’я викрадача автомобіля з Полтави, який погрожує підірвати себе разом з поліцейським.

У Полтаві поліція розпочала спецоперацію із затримання підозрюваного у викраденні автомобіля. Намагаючись уникнути відповідальності, чоловік чинив опір та погрожував працівникам поліції гранатою.

За інформацією речника Головного Управління Нацполіції Полтавщини Романа Грішина, чоловік, який погрожував підірвати гранату і взяв у заручники поліцейського, попрямував на авто у напрямку Києва.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.