22:26, 03 Серпня 2020

На Волині за тиждень викрили понад два десятки порушень правил рибальства

У період з 27 липня по 3 серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, склали 11 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«За вказаний період на порушників наклали 714 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скерували матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 050 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13 кг водних біоресурсів. Також вилучили шість од. заборонених знарядь лову та ще 19 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 30 липня завдяки повідомленню на «гарячу лінію» рибпатрулю виявили безгосподарське майно. На оз. Світязь, поблизу с. Пульмо Шацького району Волинської області вилучено 8 сіток, загальною довжиною 400 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: канадський сомик – 25 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 750 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на оз. Оріхівське, поблизу с. Оріхове Ратнівського району Волинської області виявили грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою.

На особу склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

Пізніше на водному об’єкті, що з’єднаний з озером Оріхівське викрили жителя с. Межисить Ратнівського району, який порушував Правила рибальства. На особу оформили протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП, протокол за ст. 188-5 КУпАП (порушник відмовлявся назвати справжнє прізвище) та накладено відповідні штрафні санкції.

Другого серпня близько 19 години викрито громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів забороненим сітним знаряддям лову. Інцидент стався на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Іваничівського району. Завдяки оперативним діям працівників рибпатрулю порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу склали адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибпатруль вдячний громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення Правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатрулю: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр канадського сомика становить 30 грн.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: