Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Побиття жінки у потязі: Укрзалізниця звільнить провідницю вагона та інших причетних до інциденту співробітників

Укрзалізниця обіцяє звільнити працівників, через недбалість яких вночі 31 липня чоловік побив та намагався зґвалтувати пасажирку у поїзді сполученням «Маріуполь — Київ».

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці, посилаючись на результати службового розслідування.

Так, нападник зайшов до вагона №3 на станції П’ятихатки-Стикові та зайняв вільне місце. Як каже Укрзалізниця, провідника не було на робочому місці.

Близько 03:30 пасажирка звернулася за допомогою до провідника №4, але провідники не змогли допомогти, кажуть в Укрзалізниці.

Через інцидент планують звільнити провідника вагона, де побили пасажирку, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

Як коментують інцидент в Укрзалізниці?

Оновлено: на брифінгу 4 серпня директор з пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Толкачов заявив, що провідниця винна в тому, що не контролювала посадку до вагона, передає наша кореспондентка.

«Невідомий проник до вагона без квитка. Провідниця не підтверджує, що брала кошти з нього за безквитковий проїзд», — пояснили там.

В Укрзалізниці розповіли, що є інструкції поводження в надзвичайних ситуаціях. Так, пасажир має звернутися до провідника, а він має повідомити начальника потяга:

«За вашу безпеку несе відповідальність начальник потяга. Він має викликати поліцію», — сказали в УЗ.

Також там заявили, що поліцію викликали співробітники, натомість потерпіла Анастасія Лугова повідомила, що правоохоронців викликав її чоловік.

Крім того, була інформація, що потерпілій пропонували хабар, щоб вона не викликала поліцію. В УЗ кажуть, що «зараз співробітники не підтверджують такі факти».

Що цьому передувало?

У потязі сполученням «Маріуполь — Київ» вночі 31 липня невідомий без верхнього одягу  вдерся у купе  до жінки, яка їхала разом зі своїм неповнолітнім сином, побив її та намагався зґвалтувати.

Правоохоронці  відкрили кримінальне провадження  через напад на жінку, а підозрюваному вже обрали запобіжний захід — у вигляді 60 діб під вартою без права внесення застави.

Раніше в кожному потязі Укрзалізниці їздили патрульні, а злочинами займалася лінійна міліція. У 2015 році підрозділ ліквідували. У МВС тоді пояснювали — у слідчих зовсім мало роботи і лише по три справи на місяць. Наразі Укрзалізниця просить повернути патрульних до потягів.