В Україні буде ще одне обов'язкове щеплення для дітей

вакцинація

Автор фото, Getty Images

З 2022 року Україна запровадить обов'язкові щеплення для дітей проти пневмококової інфекції. Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я... рекомендував включити в Національний календар щеплень з 2022 року вакцину проти пневмококової інфекції", - повідомив Ляшко.

За його словами, щеплення буде проводитися тричі - два щеплення в перший рік життя, і ще одне - на другий.

"Будемо проводити перемовини з Міністерством фінансів, щоб включити в бюджет 2020 року кошти на закупівлю вакцини", - додав головний санітарний лікар.

Раніше експерти ЮНІСЕФ радили робити щеплення від пневмококової інфекції, яка є смертельно небезпечною, не лише дітям, а й людям з груп ризику. Адже і грип, і COVID-19 можуть ускладнюватися ще і бактеріальною пневмонією, а пневмокок — її найпоширеніша причина.

Через пандемію коронавірусу ситуація з вакцинацією в Україні погіршилася.

Велика кількість дітей пропустила планові щеплення. За деякими вакцинами відставання від календаря щеплень становить 20%, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я в липні.

За даними МОЗ, під час пандемії COVID-19 істотно менше дітей в Україні отримали три дози вакцини проти дифтерії, правця та кашлюка, щеплення від кору, краснухи, паротиту, від поліомієліту.

Ви завжди можете отримувати найважливіші новини в месенджер. Достатньо лише підписатися на наш Telegram або Viber!