19:42, 04 Серпня 2020

На Волині розподілять понад 61 мільйон на поліпшення охорони здоров’я

За кошти субвенції з держбюджету планують закупити низку медичного обладнання.

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської облради.

Сьогодні постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики провела своє чергове засідання. Депутати повернулися до розгляду проекту розпорядження голови ОДА Про  розподіл додаткового обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів з виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Нагадаємо, на минулому засіданні комісія відтермінувала розгляд цього питання, аби детальніше вивчити його.

Йдеться про суму 61,5 мільйона гривень субвенції з державного бюджету. З них запропонували  встановити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету – департаменту інфраструктури в обсягах 33,69 мільйона та управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації – 27,81 мільйона. Найбільше питань у депутатів виникало щодо переліку обладнання, на яке виділені державні кошти в якості співфінансування зі Світовим банком, тобто до розпорядника коштів – управління охорони здоров’я ОДА.

За інформацією  в.о начальника управління охорони здоров’я ОДА, депутата облради Людмили Тимощук високоточне обладнання було поставлене в медичні заклади області ще в травні-червні минулого року, однак, тоді держава внесла зміни до Закону про Державний бюджет і не виділила своєї частки коштів. Ситуацію виправили у 2020. “Все обладнання дуже якісне і працює”, – пояснила Людмила Тимощук та закликала депутатів підтримати проект розпорядження про розподіл державної субвенції. Комісія погодила проект розпорядження одноголосно.

Згідно із пояснювальною запискою до проекту розпорядження, управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації кошти спрямовуються на придбання миюче-дезінфікуючої машини та формальдегідного стерилізатора інструментарію (3 млн 320,0 тис. грн), кардіохірургічного обладнання та інструментів для проведення малоінвазивних втручань ( 9 млн 025,7 тис. грн) для обласної клінічної лікарні, апарати ультразвукової діагностики для обласної клінічної лікарні, Луцької, Ковельської, Нововолинської міських лікарень (15 млн 464,3 тис. грн).

За інформацією департаменту інфраструктури облдержадміністрації від 09.07.2020 року №1239/03/2-20 за рахунок коштів субвенції у 2020 році завершено роботи з реконструкції 4 об’єктів ( м. Луцьк, сс. Піддубці, Забужжя та Нуйно). На даний час здійснюється робота з коригування проектної документації та погодження з МОЗ переліків та обсягів додаткових робіт по 12 об’єктах. Орієнтовна потреба у збільшенні видатків на капітальний ремонт амбулаторій у смт. Луків та с. Купичів Турійського району, смт Благодатне Нововолинської міської ради становить 8 млн. грн, реконструкції 29 об’єктів – 25,7 млн. гривень. Остаточний перелік об’єктів з потребою у фінансуванні за рахунок коштів субвенції буде сформовано до кінця липня після завершення робіт щодо визначення додаткових обсягів. Уточнений перелік об’єктів та заходів, що здійснюються за рахунок коштів відповідної субвенції з державного бюджету, буде затверджено головою облдержадміністрації через внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 23.03.2020 р. № 165.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: