20:40, 04 Серпня 2020

У Волиньраді заявили, що Уряд обділив Волинь при розподілі коштів

Голова бюджетної комісії облради вважає, що Уряд обділив Волинь при розподілі коштів на медичні заклади, що не фінансуються НСЗУ, а також при розподілі коштів на соціально-економічний розвиток.

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської облради.

Загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами на 2020 рік становить 1,7 мільярда гривень. З них  розподілили близько 1,68 мільярда на понад 1150 проектів. З цих коштів Волинь отримує 33,506 мільйона гривень.

Голова бюджетної комісії обласної ради Михайло Імберовський вважає, що ця сума є надто малою в порівнянні з іншими областями України. Він також зауважив, що Уряд обділив Волинь і при розподілі коштів на медичні заклади, що не фінансуються НСЗУ. Йдеться про 5,5 мільйона гривень.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, яка погодила проект розпорядження голови ОДА “Про  розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 2020 рік”. Сума, запропонована до розподілу – майже 13 мільйонів.

З них, 6,7 мільйона гривень спрямують на ремонт І та ІІІ поверхів неонатального відділення в обласні дитячій лікарні, а також з цих коштів будуть відремонтовані сходові майданчики та встановлений вантажно-пасажирський ліфт.

Михайло Імберовський висловив вдячність народному депутатові Ігорю Палиці за те, що він вирішив спрямувати свою квоту соцеконому на обласний комунальний заклад і закликав інших волинських парламентарів не забувати про об’єкти, що належать усій громаді області.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: