Новини

У “Слузі народу” прирівняли ОРДЛО до індіанських резервацій у США

У “Слузі народу” прирівняли ОРДЛО до індіанських резервацій у США

Народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла порівняла спеціальний економічний режим для окупованого Донбасу, з ініціативою запровадження якого виступи новий голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, з індіанськими резерваціями, які мають у США значні податкові пільги.

Про це представниця “Слуги народ” заявила у ток-шоу “Прямий ефір” на телеканалі “Прямий”.

– А хто буде інвестувати, хто буде інвестор, який буде інвестувати у вільні економічні зони “ЛДНР”? Ви знаєте?

Це не питання про “ЛНДР”. Ми прямуємо до того, щоб відновити контроль над кордоном. І ми признаємо цю територію, звісну, як українську. Так, як і Крим. І можемо запроваджувати ті чи інші рішення… Знову ж повернусь до вільної економічної зони. Говорити, що вона, умовно кажучи, пахне нафталіном – це не зовсім коректно. Це – світова практика.

– Можете мені навести приклад, де це успішно спрацювало, саме такі вільні економічні зони?

Загалом вільні економічні зони почалися ще з часів античності. І виникали в тому чи іншому форматі навіть у кожній країні. І ми можемо навести… Я не є експертом з економіки. Як приклад, Сполучені Штати, один із варіантів вільних економічних зон. Це навіть індійські (індіанські – ред.) резервації, це Лас-Вегас певною мірою. І доволі успішна реалізація того чи іншого…

Якщо ми говоримо про широке поняття вільної економічної зони, то це зона, це територія з певними спрощеними правилами. При цьому є доволі багато різних варіантів. Наприклад, з певним спрощенням податкової політики, з певними правилами, які сприяють інвестиціям тощо.

Раніше перший президент України Леонід Кравчук заявив, що може погодитись на введення в окупованих територіях “особливої системи управління” і створення там вільної економічної зони.

НЕОБХІДНО ПІТИ ЇМ НАЗУСТРІЧ: ФОКІН ПРИЄДНАВСЯ ДО ТКГ Й ІНІЦІЮВАВ ПРЯМІ ПЕРЕГОВОРИ З БОЙОВИКАМИ ОРДЛО

Нагадаємо, голова української делегації в тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що готовий іти на компроміси у перемовинах по Донбасу.

Як відомо, 30 липня глава держави Володимир Зеленський увів до складу української делегації у Тристоронній контактній групі першого президента України Леоніда Кравчука, призначивши його главою делегації.

Нагадаємо, 28 липня пресслужба Офісу президента повідомила, що Кучма більше не братиме участь в діяльності  ТКГ.

На думку політолога Віктора Уколова, Леонід Кучма вийшов з української делегації у ТКГ, оскільки не хоче бути причетним до будь-яких капітуляційних кроків української сторони.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.