22:35, 04 Серпня 2020

Поліція вилучила у волинян коноплі та мак

Рослини конопель та маку снотворного працівники поліції знайшли у трьох районах на Волині. Порушникам загрожує кримінальна відповідальність.

Про це йдеться на сайті поліції Волині.

483 рослини маку снотворного виявили працівники сектору кримінальної поліції у Любомльському районі. Вирощувала заборонену рослину 52-річна місцева жителька на власній присадибній ділянці.

У Ратнівському районі цього ж дня правоохоронці зафіксували факт незаконного вирощування конопель на земельній ділянці, яка належить 23-річній ратнівчанці. Загальна кількість стебел – 15.

Все виявлене вилучили та направили на експертизу до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а за фактами вирощування заборонених рослин до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ч. 1 ст. 310 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України.

Поліцейські провели санкціонований обшук у 55-річного жителя Маневицького району та вилучили 17 рослин конопель. Це вже другий зафіксований факт незаконного вирощування нарковмісних рослин чоловіком. Триває слідство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: