fbpx

Мені 35 років. З чоловіком ми прожили 8 років. Спочатку ми обоє хотіли зіграти весілля, але грошей на нього не було. Згодом ми зрозуміли, що весілля, це зайва трата грошей, краще з’їздити відпочити кудись, або купити якусь потрібну річ додому. А якось до мене підійшла знайома і сказала, що бачить щодня, як мій чоловік ходить до сусідки, яка нещодавно поселилася в нашому будинку. І я вирішила сама в цьому переконатися

Мені зараз 35 років, і я живу в цивільному шлюбі зі своїм чоловіком вже 8 років. Мій чоловік старший за мене на три роки. Багато людей мене постійно запитують, чому ми не розписуємося. А я навіть і не знаю, що і сказати у відповідь їм. Спочатку ми обоє хотіли зіграти весілля, але грошей на нього у обох не було. Тому почали жити разом, а одруження відклали на потім. Згодом ми зрозуміли, що весілля, це зайва трата грошей, краще з’їздити відпочити кудись, або купити якусь потрібну річ додому, адже сказати, що жили ми в великому достатку не можна. А розписатися ми завжди встигнемо.

Я для себе визначилася, коли буду знати, що вже чекаємо дитину, тоді і розпишемось, щоб у всіх було одне прізвище. Але стати мамою мені все ніяк не вдавалося.

З 8-ми спільно прожитих років, 5 років я їздила по різних закладах, і ніхто толком нічого сказати не міг. Все було, наче, у нормі, а дитяти не було. Про те, скільки грошей було викинуто на всі ці консультації та призначення, я навіть говорити не хочу. Тепер я завела собаку, і дбаю про неї, так мені трохи краще. Чоловік начебто, особливо з цього приводу не хвилювався. Підтримував мене в усьому і говорив, що раз ми щиро кохаємо одне одного, то і без дітей зможемо прожити щасливо, маючи одне одного. І ніколи мене чоловік жодним словом не дорікав.

Ніколи не думала, що це станеться зі мною. Але недавно я зрозуміла, що мій чоловік мені зраджує, у нього є інша. Рік тому в нашому під’їзді оселилася молода і дуже симпатична сусідка, років десь, напевно, 28 їй. Живе вона на поверх нижче нас. Спочатку я ні про що навіть не здогадувалася, але мені інша знайома, яка теж живе по сусідству з нами, розповіла, що вже не один раз бачила, як мій чоловік заходив у квартиру цієї молодої дівчини. Я запитала у чоловіка, але він сказав, що та просила щось відремонтувати у її квартирі.

Я, звичайно, не повірила, але через якийсь час сама особисто переконалася, що чоловік ходить до тієї молодої сусідки постійно. Я навіть і не знала що робити. Сказати, щоб він йшов від мене я не можу, з ким я тоді залишуся? Дітей немає, так і зістарію на самоті. А днями я сама зустріла цю молоду жінку і вона почала розмову зі мною сама, хоча бачила, що спілкуватися з нею я не хочу. Ця дівчина сказала, що вже більше пів року вони з моїм чоловіком разом. Твердила, що не відпустить його, і у них все серйозно.

Говорила вона багато, а я слухала і лише мовчала. Сусідка сказала, що я вже стара, і він однозначно залишиться з нею. Обіцяла подарувати йому дитину, про яку він вже давно мріє. І попросила не заважати їхньому щастю. Я так мовчки і пішла додому, ледве стримуючи свої сумні думки.

Я так йому вірила, а тут такий смуток. Але поміркувавши, я зрозуміла, що молода сусідка таки дійсно права в усьому. Ну що я можу йому дати? У нього з’явився шанс мати хорошу сім’ю, з дітьми. З мого боку було б не зовсім правильно тримати його біля себе. Можливо, поруч з нею він буде щасливий. Уже минуло кілька днів, а я так і не можу зважитися поговорити зі своїм чоловіком. Все чекаю, поки він сам збере речі і піде. Я навіть умовляти залишитися його не буду, адже вже сама собі пообіцяла. Тільки перед сусідами соромно буде, звичайно. Я розумію, що цього не уникнути, але в глибині душі сподіваюся на якесь диво, хоча навряд чи воно зі мною вже станеться.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page