Ізраїль виступає проти паломництва хасидів до Умані на тлі пандемії коронавірусу

 

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю виступило проти проведення традиційного паломництва хасидів до Умані для святкування іудейського свята Рош га-Шана через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це у вівторок, 4 серпня, заявив директор департаменту з міжнародних відносин МОЗ Ізраїлю Ашер Шальмон, повідомляє Deutsche Welle.

“Наша професійна позиція полягає в тому, що захід не слід дозволяти через зібрання 30 тисяч людей. Єдиний спосіб зупинити це – українські органи влади мають вжити належних заходів”, – сказав він.

Раніше головний рабин України Яків Дов Блайх заявив, що український уряд дозволив принаймні п’яти тисячам осіб відвідати щорічне паломництво в Умані.

Ця цифра може бути збільшена до восьми тисяч, але паломники мають носити маски в людних місцях і утримуватися від зібрань у понад 30 осіб.

Читайте також:
Хасидам-паломникам радять не їхати на святкування Рош га-Шана в Умань через пандемію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна