fbpx

Олеся таки погодилася вийти заміж за Олега. Було весілля, в тому ж ресторані, де вони познайомилися. Наречена була сумною. Усі гості бачили, що заміж вона виходить без любові. Продавчиня насіння – її мати, влаштувала все це, бо не хотіла втрачати для дочки перспективного нареченого. Але через кілька років Олеся зрозуміла, що її чоловік найкращий

Мама Олесі працювала на ринку – продавала овочі. Був у неї і свій «бізнес» – торгівля насінням. Було це в середині 90-х. Катерини мати працювала в банку, тому жили вони значно багатше, ніж сім’я Олесі. Але подруги не помічали цієї«нерівності», і дружили, по-справжньому, ще зі школи.

Катерині виповнилося 20 років, і вона запросила друзів і знайомих в ресторан. І Олеся там дуже сподобалася одному чоловікові, Олегові, який був старший за неї років на п’ять.

Олег був музикантом, грав в ансамблі, і коли виникла пауза, він підійшов до дівчини, і тут же зізнався в коханні. Від несподіванки вона тут же почервоніла і зніяковіла. А він попросив у неї номер телефона. Але все це було так несподівано.

Не зважаючи, що бачилися вони один раз, Олег таки подзвонив, запросив на побачення, потім – ще раз. Потім з’ясувалося, що він брат відомого артиста, але працює в ресторані, бо так склалися обставини. Брат став відомим, знаменитим, а він – ні. Чого тут незрозумілого? Таке часто буває. Звичайна справа! Але мама Олесі, як дізналася про це, так відразу захотілося їй породичатися з цим сімейством. І всіляко наполягала, щоб донька не відкидала перспективного нареченого.

Олег не сильно припав до душі Олесі і цим вона поділилася зі своєю подругою Катериною, яка в той час зустрічалася з хлопцем, до якого у неї були справжні почуття.

Вислухавши подругу, Катерина вирішила, що її треба рятувати. Зараз не стародавні часи. Мати її зачепилася за цього музиканта, і вирішила обов’язково одружити, але любові там немає!

Катерина пішла до матері Олесі і все їй сказала у вічі, мовляв, так не можна. На що мама відповіла їй лише однією фразою: «Молода ти ще, і життя не знаєш – не завжди найщасливішими є шлюби, створені по любові».

Олеся таки погодилася вийти заміж за Олега. Було весілля, в тому ж ресторані. Наречена була то сумною, то веселою, то, здавалася, загубленою. Відчувалося, що дуже багато хто думав саме про одне… Заміж і без любові? Розрахунок? Ясна річ, що ця продавчиня насіння – її мати, влаштувала все це.

Враження від такого весілля було дивним. Катерина ледве стримувалася, щоб не забрати подругу з її свята і не втекти з нею куди подалі.

Підсумки? Катерина два рази виходила заміж по дуже сильній любові. Це офіційно. Були й неофіційні, так звані цивільні шлюби, але теж по любові. Не знаю, як у неї зараз справи, але кілька років тому вона говорила: – Немає ніякої любові на цьому світі. Зовсім. Я переконалася в цьому.

А от у Олесі трапилася зовсім інша історія – через кілька років після заміжжя вона дуже полюбила свого чоловіка, так, що навіть сама цього не очікувала. І він почав любити її ще сильніше…

Зараз у них троє дітей. Живуть мирно і спокійно. Вона щаслива і вже давно. А Катерина – дуже розчарована, і розчарування це і на інші сфери життя поширюється. Ніщо її не тішить. Але надії вона не втрачає. І це добре. Остання справа – втрачати надію. Адже вона остання йде, після втрати віри і любові. Її берегти треба. Інакше, зовсім погано буде.

От і виникає питання – чи є любов на світі? Є! Тільки за нею доглядати треба, як за трояндами. Ніжно і дбайливо!

Власне, про це я і хотіла розповісти, тому що стільки зараз шлюбів «по любові» створюється, а потім розпадається. І куди ж потім йде ця любов, і що це за любов, якщо стільки розлучень потім?

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page