У Кличка розповіли, що буде з комунальними тарифами до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличка розповіли, що буде з комунальними тарифами до кінця року

Казна та Політика
1023
До кінця 2020 року тарифи на комунальні послуги у Києві збільшуватися не будуть.
Про це сказав у інтерв’ю «Вечірньому Києву» заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.
«Це позиція міста. Ми знаємо про звернення Київводоканалу з цього приводу. Але переконані, коли є економічні наслідки пандемії і людям дуже важко матеріально, підвищувати тариф не можна. Треба активізувати роботу, знайти внутрішні резерви на підприємстві. Адже ми всі працюємо в складних умовах боротьби з вірусом, який вплинув на усі сфери життя, тож мусимо знаходити вихід з таких ситуацій», – пояснив Пантелеєв.
Проте, у платіжках киян незабаром з’явиться графа «Абонентська плата».

Кращі картки для оплати комуналки 💳

«Така норма прописана у діючому законодавстві України. Хвилюватися не потрібно, абонплату, яка раніше входила в тариф, вивели окремим рядком з «тіла» основного платежу. Однак позиція Києва наступна: не варто ускладнювати процес сплати за комуналку. Місто звернулося до Кабінету Міністрів України з цього приводу. Адже з тарифу окремим рядком також вивели внески за обслуговування та ремонт будинкових лічильників тепла і води. За задумом законодавця, такий підхід мав би сприяти підвищенню прозорості в питанні нарахувань та принципів тарифоутворення. Але є ризик просто заплутати споживача. Переконаний, клієнти не хочуть, аби платіжка перетворювалася на велике простирадло з безліччю рядків «до сплати», – каже заступник голови КМДА.

Довідка Finance.ua:

  • Державна служба статистики України оприлюднила дані про кінцевих споживчих витрат домашніх господарств за цілями за перший квартал 2020 року. Продукти харчування та витрати на житло займають більше половини витрат.
  • У липні ціна на газ для населення у порівнянні з червнем зросла на 7% або на 16 копійок.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас