Новини

Маємо завдання у ОБСЄ – відновити територіальну цілісність нашого сусіда: Дуда в інавгураційній промові згадав про Україну

Маємо завдання у ОБСЄ – відновити територіальну цілісність нашого сусіда: Дуда в інавгураційній промові згадав про Україну

Анджей Дуда офіційно розпочав свій другий президентський термін. У своїй інавгураційній промові перед представниками Національних зборів Дуда загадав і про Україну.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Особлива можливість діяти задля безпеки нашої країни та нашого континенту з’явиться у 2022 році, коли Польща візьме на себе головування в ОБСЄ… Це важливе завдання, яке полягає й у відновленні повного суверенітету й територіальної цілісності нашого сусіда – України”, – сказав Дуда.

Нагадаємо, 13 липня Анджея Дуду оголосили переможцем президентських перегонів у Польщі. Він здобув 51,03% в другому турі виборів президента Польщі. Суперник же, мер Варшави Рафал Тшасковські, отримав 48,97%.

3 серпня Верховний суд Польщі визнав достовірними результати президентських виборів. Опозиція оскаржувала результати голосування, стверджуючи зокрема, що Дуда та його права партія “Закон і справедливість” нечесно використовували державне телебачення, аби підвищити шанси чинного президента на переобрання.

Нагадаємо, російські пранкери “Вован” і “Лексус” (Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров) 16 липня виклали в мережу розмову з Дудою. Польський МЗС розцінив пранк як російську дезінформацію, спрямовану на те, щоб посварити Варшаву і Київ.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.