Як правильно доглядати за шкірою обличчя влітку

Красива і здорова шкіра – це не тільки хороша спадковість, але і результат правильного догляду. Кожен сезон потрібно змінювати свої ритуали краси, підлаштовуючись під особливості погодних умов, і літо – не виняток

Як правильно доглядати за шкірою обличчя…

У теплу пору року наша дерма стає особливо вразливою: сонячні промені, підвищене потовиділення, а також надлишок пилу негативно позначаються на зовнішньому вигляді.

Вже давно відомо, що від ультрафіолету шкіра сохне і старіє, у багатьох з'являються пігментні плями і висип. Природно, виникає питання – як з усім цим боротися? Косметологи стверджують, що тут все просто: потрібно очищати, зволожувати і захищати.

Раніше ми розповідали про те, як позбутися від другого підборіддя, тепер Depo.ua підготував низку порад про те, яким повинен бути догляд за шкірою обличчя влітку. Ми розповімо, як піклуватися про нормальну і проблемну шкіру в домашніх умовах без необхідності виконувати дорогі салонні процедури.

ТОП-5 порад щодо правильного догляду влітку за обличчям

Правильный уход за кожей лица летом

Пийте більше води

Якщо організму не вистачає рідини, шкіра буде виглядати здоровою. Влітку, коли наша дерма найбільше потребує зволоження зсередини, рекомендується випивати від двох літрів води в день. Не варто забувати, що вода міститься в овочах і фруктах – це важливо враховувати при складанні питного режиму.

Багато дівчат скаржаться, що влітку у них пересихають губи, а це вірна ознака нестачі рідини а організмі.

Робіть м'які пілінги для обличчя

В літній період часу можна відлущувати шкіру, але робити це не скрабами, а легкими пілінгами, наприклад мигдальним і глюконовим. Рекомендується виконувати ексфоліацію не частіше, ніж раз на тиждень, інакше на шкірі можуть з'явитися почервоніння і прищі. Також влітку варто забути про кислотні пілінги, інакше при попаданні на шкіру сонця можна заробити неприємності у вигляді пігментації. Пам'ятайте, що найкращий час для пілінгу – вечір.

Завжди наносіть захист від сонця на шкіру обличчя

Правильний догляд за шкірою обличчя в літній час неможливий без постійного захисту від ультрафіолету. Раніше ми вже розповідали про те, як потрібно засмагати, щоб не нашкодити шкірі, а тепер поговоримо про щоденний догляд за дермою.

Завжди перед виходом на вулицю наносіть на шкіру обличчя сонцезахисний крем – і чим вище у нього SPF, тим краще ви забезпечите дерму. Якщо все-таки опіків не вдалося уникнути, зменшити почервоніння і больові відчуття допоможе старий і перевірений пантенол.

Зволожуйте шкіру

Влітку наша шкіра як ніколи потребує регулярного зволоження. Якщо рідина допомагає підтримувати водний баланс всередині організму, то тоніки і нежирні креми подюають про неї зовні. У теплу пору року вибирайте доглядову косметику з вітаміном Е і користуйтеся нею як мінімум 2 рази на день.

Забудьте про пудру і тональну основу

Нічого так не шкодить нашій шкірі, як агресивний вплив декоративної косметики. При 30-градусній спеці забивати пори тональником або пудрою – те ж саме, що надіти шубу в цей час і сподіватися на відмінне самопочуття. Дозвольте шкірі дихати і отримувати свою порцію вітаміну D.

На що потрібно звернути увагу при догляді за шкірою обличчя в домашніх умовах

Якщо у вас немає часу і бажання відвідувати салони краси, де пропонують дорогі косметичні процедури, цей розділ для вас. У ньому ми поговоримо, які маски допомагають влітку піклуватися про шкіру, а також чому корейський та японський догляд може підійти не всім дівчатам.

Натуральний догляд для красивої шкіри обличчя

Літо – це чудова можливість взяти від природи цілий комплекс вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Якщо взимку ми змушені купувати огірки, персики, полуницю і петрушку за позахмарними цінами, то в теплу пору року все це можна знайти на городі або на найближчому ринку.

Полунична маска для обличчя

Клубничная маска позволяет вернуть коже свежесть и сделать ее мягкой

Свіжа полуниця сприяє освітленню шкіри і захищає її від сухості і в'ялості. Ті, хто регулярно роблять полуничну маску, стверджують, що вона здатна вдихнути в шкіру нове життя.

Спосіб приготування полуничної маски для обличчя:

Розімніть полуницю виделкою і нанесіть на шкіру обличчя на 15-20 хвилин. Змийте холодною водою і нанесіть живильний крем. Щоб отримати неймовірний результат, робіть 2 рази на тиждень маски під час полуничного сезону.

Огіркова маска для обличчя

Маска из огурцов осветляет кожу

Огірки – кращий антистрес для шкіри. Вони роблять її гладкою, м'якою, підсушують висипання, розгладжують рельєф, а головне – освітлюють. Огірки можна міксувати з петрушкою, алое, лимоном або вівсяними пластівцями – це відмінний догляд за проблемною шкірою.

Краще всього наносити на шкіру цілісну м'якоть огірка, а не його сік. Тому натріть на дрібній тертці овоч, зволожте шкіру соком, а м'якоть рівномірно розподіліть по обличчю, приділяючи особливу увагу проблемним зонам. У огіркову суміш можна додати перераховані вище продукти і залишити на шкірі на 20 хвилин. Після закінчення часу потрібно очистити обличчя від маски паперовими рушниками і дозволити шкірі як можна довше отримувати поживні речовини від соку огірка.

Персикова маска для обличчя

Персик делает кожу мягкой и бархатистой

Як це не дивно, але персик теж може бути основою для маски. Історія свідчить, що дружина турецького султана Роксонала, яка родом з України, регулярно доглядала за шкірою обличчя за допомогою персиків і молока.

Спосіб приготування:

Розім'яти невеликий персик виделкою, додати 2 ч. л. молока і 1/2 ч. л. соку лимона. Нанести суміш на обличчя і витримати 15 хвилин.

Догляд за шкірою по-азійськи

Корейский уход за кожей предусматривает осветление дермы

Догляд за шкірою в домашніх умовах також може передбачати використання секретів корейської та японської косметології. Проте не всі фахівці б'юті-індустрії радять захоплюватися азійською системою краси, оскільки шкіра наших дівчат відрізняється від дерми кореянок і японок.

На вітринах магазинів можна знайти тканинні маски з женьшенем, золотом, слизом равликів і іншими екзотичними компонентами, які обіцяють зробити нашу шкіру молодше і привабливіше. Однак не поспішайте купувати товар тільки тому, що вас зацікавила яскрава упаковка. Поцікавтеся, чи не зашкодить певний компонент вашому типу шкіри, особливо, якщо вона проблемна.

Корейський догляд за особою завжди включає в себе використання сироваток, есенцій і емульсій, які покликані звужувати пори і розгладжує зморшки. До того ж більшість косметики з Азії відбілює шкірний покрив і має потужний захист від ультрафіолету, а це, як ми вже говорили, дуже необхідно в період активного сонця.

Доглядати за шкірою влітку – це досить просте і результативне заняття, яке при правильному підході принесе швидкі плоди. Якщо ви хочете в будь-якому віці виглядати на всі 100%, не нехтуйте такими простими правилами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme