Відома легкоатлетка з Рівного дискваліфікована до вересня 2021-го

2201 0

Ми у соцмережах:

Відома легкоатлетка з Рівного дискваліфікована до вересня 2021-го

Підрозділ Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій AIU (Athletics Integrity Unit), який є відділом Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), ухвалив рішення у справі рівненської легкоатлетки Наталії Прищепи, яка після одруження взяла прізвище Кроль. Дворазову чемпіонку Європи у бігу на 800 метрів дискваліфікували до 15 вересня 2021 року. Таким чином, найімовірніше, Наталія пропустить Олімпійські ігри в Токіо, які перенесли на наступний рік.

Нагадаємо, у лютому Athletics Integrity Unit повідомила, що Наталія Кроль здала позитивну допінг-пробу. В організмі спортсменки буцімто знайшли заборонену речовину гідрохлортіазид. Тоді ж на час розслідування її відсторонили від змагань.

«Ніщо в світі не могло і не може мене змусити свідомо і навмисне приймати препарати, які могли б кинути тінь сумніву на мене і на мою діяльність», — так у лютому у себе на сторінці у Фейсбук прокоментувала ситуацію Наталія.

І ось 3 серпня оголосили остаточний результат. Як йдеться у повідомленні на сайті Федерації легкої атлетики України, спортсменка погодилася з вищезазначеними наслідками за порушення антидопінгових правил і відмовилася від права на заслуховування у Дисциплінарному трибуналі.

У коментарі «Суспільному» Наталія Кроль сказала, що завершувати спортивну кар’єру через дискваліфікацію не збирається, а час витратить на владнання інших справ. При цьому вона висловила жаль, що українська федерація не змогла її захистити у ситуації, що склалася.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також