На американську премію «Еммі» номінували документальний фільм про хлопчика з Донбасу

Євгенія Луценко, фото
Євгенія Луценко
Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика, який живе на Донбасі під час бойових дій, став номінантом американської телевізійної премії «Еммі».

Про це повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров.

Стрічка спільного виробництва Данії, Швеції та Фінляндії про Україну потрапила до категорії «Видатний документальний фільм про сучасні події» (Outstanding Current Affairs Documentary).

Сафаров нам у коментарі пояснив, що ця номінація важлива для України, бо про неї знов згадають у світі.

«Про нашу країну говоритимуть у світі, нас згадають. А про агресію Росії проти України знову напишуть медіа у світі», — зазначив асистент режисера.

Він додав, що важко сказати, які шанси у стрічки на перемогу.

«Ми вже раді, що фільм про Україну номінований, а які шанси — це вже залежить від більш, ніж 800 членів журі», — розповів Азад Сафаров.

До категорії також потрапили документалки про війну в Афганістані, про війну в Сирії, масштабні пожежі в Каліфорнії у 2018 році, про боротьбу з наркоторгівлею на Філіппінах та про ката «Ісламської держави» Мухаммада Емвазі.

Переможців оголосять 20 та 21 вересня в США.

Загалом «Віддалений гавкіт собак» отримав понад 40 нагород. Остання — американська Peabody Award за внесок у галузі мас-медіа у категорії «Документалістика».

До того ж, у грудні 2018 року стрічка потрапила до шорт-листа номінантів на «Оскар» у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм».

читайте також
«Еммі-2020» оголосив номінантів. Рекордні 130 номінацій — у Netflix

Про що стрічка?

«Віддалений гавкіт собак» розповідає про 10-річного хлопчика, який разом зі своєю бабусею Олександрою мешкає у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей звідти давно виїхали, але бабусі з онуком подобається жити там разом. Тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного попри війну.

Фільм знімали у селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. Гнутове поблизу Маріуполя перебуває під контролем України, але час від часу потрапляє під обстріли.



Поділитися: