У пекарні "Київхлібу" спалах COVID-19. Чи може вірус ширитися через хліб

хліб

Автор фото, UNIAN

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в одній з пекарень, що належать компанії "Київхліб", на COVID-19 захворіли понад половина робітників. Пекарню закрили на карантин і проводять дезінфекцію.

За словами столичного мера, із 77 працівників підприємства в 40 підтвердили коронавірус.

"Спочатку троє працівників пекарні №8 звернулися до лікарів із симптомами коронавірусу. Тести підтвердили в них COVID-19. Після цього обстежили та протестували весь колектив - 77 працівників. 37 людей виявилися інфікованими", - повідомив Віталій Кличко.

Нині, за словами мера Києва, пекарню закрили на карантин і посилено дезінфекують, а всі хворі та контактні особи - на самоізоляції.

7 серпня Київ із 186 новими хворими став "антилідером" коронавірусної статистики в Україні, де загалом за добу зафіксували 1453 нових випадків захворювання.

Можна "спати спокійно"?

Як пояснила ВВС News Україна вірусолог Алла Мироненко, зараження на пекарному підприємстві не загрожує поширенням вірусу через хлібобулочні вироби.

"За технологічним процесом вони мають працювати в масках, як і на інших підприємствах харчової промисловості, як і на фармакологічних підприємствах. Тобто там, де вони працюють, небезпеки немає, тим більше, що цей вірус нестійкий. Це гаряче виробництво, а від гарячого вірус дуже швидко гине", - пояснила лікар-вірусолог, завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій "Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України".

"Ті, хто купували хліб, хай сплять спокійно", - заспокоїла вона.

"Київхліб" - найбільший виробник хлібу в Києві, щодня у його пекарнях виготовляють 400 тонн продукції.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!