fbpx

На весілля в нас з чоловіком грошей не було, тому ми сказали батькам, що святкувати нічого не будемо. Але свекруха наполягла, щоб ми справляли весілля, а вона візьме кредит, щоб оплатити його з моїми батьками. Весілля було пишним, вся рідня веселилася. Але наше щастя тривало не довго, у поштовій скриньці я найшла лист, адресований моєму чоловікові

Перед тим, як одружитися, ми з моїм майбутнім чоловіком Дмитром зустрічалися пів року. За весь цей час його маму я бачила лише один раз, під час першого мого з нею знайомства. Тоді я навіть не здогадувалася, скільки проблем принесе в нашу сім’ю ця, на перший погляд мила та приємна людина.

Чесно кажучи, ні я, ні Дмитро зовсім не хотіли влаштовувати пишне весілля, а вирішили запросити лише наших батьків. Про що їм і розповіли. Мої батьки сприйняли це нормально, хоча мріяли бачити мене в білій сукні, а ось мама Дмитра єдина була проти такого святкування, адже у її єдиного сина весілля має бути не гірше ніж, «як у людей», та й до всіх близьких і не дуже родичів слід проявити повагу і неодмінно запросити їх на наше торжество. При цьому мама мого майбутнього чоловіка заявила, що всі фінансові питання організації весілля повинні залагодити лише батьки молодих. І вирушила спілкуватися з цього приводу з моїми батьками. Звичайно, вони з нею погодилися і домовилися все оплачувати навпіл. Мені не хотілося ні з ким сперечатися, тому нічого не залишалося робити, окрім як погодитися і зануритися з головою в передвесільні клопоти.

Весілля у нас вийшло хорошим, усі родичі гарно повеселилися. Але головне, що ми своїм батькам догодили. А через деякий час я побачила в нашій поштовій скриньці лист з банку з проханням виплатити кредит на величезну суму. Лист був адресований моєму чоловікові. Найсумніше, що цей лист, судячи з усього, був вже не першим. У розмові з Дмитром з’ясувалося, що цей кредит мій чоловік оформив на прохання своєї мами. Так, саме цими кредитними грошима вона оплачувала організацію нашого весілля «як у людей», з розмахом, на якому сама ж і наполягла.

На себе оформити кредит вона не могла, адже до того моменту вона мала вже 4 кредити в різних банках. Звичайно, що вона спершу обіцяла все вчасно повернути йому, але після весілля не дала своєму синові ні копійки. Чоловік намагався оплатити кредит самостійно, поки я не дізналася про нього, але, звичайно ж, це виявилося йому не під силу зробити самому. Після того, як я все це дізналася, я дуже замутилася, адже, незважаючи на те, що ми обоє працюємо, грошей нам ледь вистачає на оплату оренди квартири і їжу. А тут нас ще й оформили у такий великий борг – просто заради того, щоб показати себе з кращого боку перед родичами та друзями. Хотілося, щоб усі заздрили тій розкоші. Але я цього не розумію. Для чого так потрібно було робити.

Після цього я взагалі перестала спілкуватися з матір’ю мого чоловіка. А що саме неприємно, що після цього мама Дмитра ще якимось чином вмовила мого чоловіка взяти для неї в кредит пральну машину, тому що її стара пральна машина зламалася, а прати руками їй дуже важко. Тепер ми живемо в умовах постійної нестачі грошей та економії, і виплачуємо фактично чужі борги. Почуття безвиході мене не покидає, з чоловіком постійно лише сперечаємося на цьому ґрунті. Ніяк не збагну, як вийти з цієї ситуації. А найбільше сумно за те, що людина так і не визнала свою помилку.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page