Root NationОгляди гаджетівНоутбукиОгляд ультрабука ASUS ZenBook 13 (UX325) - новий представник родини ZenBook

Огляд ультрабука ASUS ZenBook 13 (UX325) – новий представник родини ZenBook

-

Компанія ASUS зуміла твердо закріпитись на ринку ультрабуків. Їх лінійка ZenBook користується шаленою популярністю у споживачів. Чи зуміє новий ASUS ZenBook 13 (UX325) підтвердити реноме серії?

Ноутбуки ZenBook від ASUS традиційно орієнтуються на клієнтів, яким подобається витончений і елегантний стиль в ультрабуках. У той же час вони також пропонують достатню продуктивність для роботи з документами та Інтернетом в комбінації з високою мобільністю пристроїв. Окрім класичного обладнання у вигляді процесора Intel та використання твердотільних SSD-накопичувачів, розробники тайваньської компанії також втілюють у ноутбуки власні інноваційні елементи, наприклад, так званий NumberPad. Це все загорнуте в металевий корпус з якісною матрицею і комфортною клавіатурою.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Нещодавно компанія ASUS представила нові ультрабуки із серії ZenBook. Вони також визначаються своєю мобільністю, тонким корпусом, оснащені новітніми процесорами 10-го покоління від Intel. Ми сьогодні приділимо увагу найменшому з представлених пристроїв – ZenBook 13 (UX325). Але спочатку, по традиції, давайте познайомимось з повним переліком технічних характеристик данного пристрою.

Технічні характеристики ASUS ZenBook 13 (UX325)

Операційна система Windows 10
Процесор Intel Core i7-1065G7, 4 ядра, 8 потоків, 1.3 Ггц (максимальна частота — 3.9 Ггц, Turbo boost), техпроцес 10 нм (версія на огляді)
Intel Core i5-1035G1, 4 ядра, 8 потоків, 1.0 Ггц (максимальна частота — 3.6 Ггц, Turbo boost), техпроцес 10 нм
Intel Core i3-1005G1, 2 ядра, 4 потока, 1,2 Ггц (максимальна частота — 3,4 Ггц, Turbo boost), техпроцес 10 нм
Відеокарта Intel Iris Plus Graphics, інтегрована (версія на огляді)
Intel UHD Graphics, інтегрована
Екран IPS, 13.3″ Full-HD (1920×1080), 16:9, матове покриття, максимальна яскравість 400 ніт, мінімальне енергоспоживання 1 Вт (опціонально, версія на огляді), кольорове охоплення 72% NTSC, NanoEdge (тонкі рамки), корисна площа 88%, шарнір ErgoLift
Оперативна пам’ять 16 ГБ, 3200 Мгц, LPDDR4X, максимальний обсяг — 32 ГБ
Жорсткий диск 1 ТБ SSD, M2 NVMe PCIE 3.0 x4 (максимально — 2 ТБ)
або 32 ГБ Intel Optane H10 + 512 Гб QLC NAND
Роз’єми 2x Type-C USB Thunderbolt 3 (Power Delivery, DisplayPort, до 40 Гбіт/с)
1x Type-A USB 3.1 Gen 2
1x HDMI 1.4, кард-рідер MicroSD
Бездротові інтерфейси Wi-Fi 6 802.11aх, чіп Intel AX201, Bluetooth 5.0
Акумулятор Li-Pol, 67 Вт·год, підтримка швидкої зарядки
Додатково Сертификація MIL-STD 810G, звук с сертифікацією Harman/Kardon, двоканальний підсилювач, додаток MyASUS, NumberPad в сенсорній панелі (опціонально)
Розміри та вага 30,4×20,3×1,39 cм, 1,07 кг
Вартість Від 24 990 до 39 990 гривень (в залежності від конфігурації)

Чим цікавий ASUS ZenBook 13 (UX325)?

Коли мова йде про ноутбуки серії ASUS ZenBook, то перш за все треба відмітити неперевершений стильний вигляд цих пристроїв. Вони дійсно задають тон у своєму класі, встановлюють окремі норми, завдають модні тенденції, які потім підхоплюють конкуренти. Не хочу лукавити, але мені дуже подобаються моделі цієї серії, тому завжди з нетерпінням чекаю від них чогось нового, дивовижного, іноваційного. І кожного разу компанія ASUS приємно мене дивує. Так було й цього разу.

Компанія ASUS пропонує серію UX325 в декількох конфігураціях, з різною кількістю оперативної пам’яті (8–32 ГБ) та накопичувачем (до 2 ТБ та Intel Optane), три типи процесорів Intel Ice Lake (i3-1005G1, i5-1035G1 або i7-1065G7), але також два варіанти екрану – зі стандартною панеллю IPS 300 ніт або з більшою яскравістю 450 ніт.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

До мене приїхав  13-дюймовий “малюк”, який буквально зачарував з перших хвилин. Здавалось, що він іграшковий, а не реальний. В цьому пристрої відображені всі нотки і риси, притаманні його попередникам. Це не тільки компатний ультрабук, але й потужна робоча машинка, яка здатна стати надійним помічником при вирішенні повсякденних завдань. Ноутбук характеризується достатньою потужністю завдяки оновленому процесору 10-го покоління Intel IceLake. Також нарешті присутня підтримка інтерфейсу Thunderbolt 3, а завдяки зарядці від USB Type-C стала доступна швидка зарядка.

Читайте також: Огляд ASUS ZenBook Pro Duo UX581GV – унікальний «ноутбук майбутнього»

Комплект поставки

Спочатку декілька слів про комплект поставки ASUS ZenBook 13 (UX325). До мене він приїхав у звичайний картонній коробці з фірменним оформленням бренду та невеличкою наліпкою з деякою інформацією про данну модель.

- Advertisement -

ASUS ZenBook 13 (UX325)

В ній, окрім самого ультрабука, ви знайдете зарядний пристрій USB Type-C, декілька папірців з інструкціями, гарантійним талоном, а також досить цікавий перехідник з USB Type-C на 3,5 мм аудіо роз’єм для підключення навушників.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

В деяких комплектаціях також є доступними чохол для ноутбука та перехідник з Type-C на RJ-45.

Вишуканий стильний дизайн

Що стосується дизайну, то тут компанія ASUS вирішила піти перевіреним шляхом. В першу чергу хочется відмітити дійсно компактні розміри новинки. Новий ZenBook 13 здивує вас тим, що він не більший за аркуш формату А4. При першому знайомстві здається, що це не може бути 13-дюймовим ноутбуком. До того ж ASUS ZenBook 13 (UX325) має невелику вагу – 1,07 кг, тому з ним дуже комфортно подорожувати.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Він легко поміститься в рюкзак або навіть середню дамську сумочку. Ультрабук доступний в двох кольорах – сірий і бузковий. Незалежно від конфігурації розміри новинок залишаються незмінними – 30,4×20,3×1,39 cм.

З перших хвилин розумієш, що маєш справу з ультрабуком серії ZenBook. Чорна металева кришка прикрашена фірменним концентричним узором Zen, який розташований трохи праворуч. Композицію довершує золотистий логотип компанії. Можливо, фотографії не передають весь шик цих кругів, але вони дійсно заворожують. Це не передати словами, це треба бачити.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Корпус ультрабука здебільшого виготовлений з металу – зовнішня частина кришки, робоча поверхня та нижня частина. Це легкий, але дуже міцний алюмінієвий сплав. Кришка дуже легко збирає відбитки пальців і пилюку. Хоча видалити їх з поверхні досить легко. Незважаючи на тонкість і легкість кришки, її майже неможливо продавити або скрутити. Відчувається, що весь корпус монолітній і добротно зібраний.

До того ж ви повинні знати, що новий ZenBook 13 2020 року пройшов важкі випробування і захищенний по самому високому війському стандарту MIL-STD 810G. Це означає, що він витримав самі суворі випробування в екстремальних умовах, перетерпів зміни терпературних режимів, тести на тряску, падіння з висоти, а також інші процедури для отримання цього сертифікату.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Зважаючи на той факт, що ми має справу з 13-дюймовим ультрабуком, вибір портів і роз’ємів тут дещо обмежений, але, на мою думку, достатній. Так на лівій стороні маємо два порти Thunderbolt 3 зі швидкістю передачі даних до 40 Гбіт/с, з можливістю заряджати ультрабук комплектним адаптером (є підтримка PowerDellivery), використовуючи будь-який з портів, а також під’єднати зовнішній монітор. Поряд разташований стандартний порт HDMI 2.0.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

На правій стороні розмістили один порт USB 3.2 Gen 1 Type-A та зчитувач для карт пам’яті microSD.

- Advertisement -

ASUS ZenBook 13 (UX325)

У ZenBook 13 немає гнізда для навушників та порту Ethernet, однак я вже писав вище, що ASUS пропонує своєрідний вихід, добавляючи в комплектацію переходники для підключення провідного Інтернету, або аудіо аксесуарів. У мене був якраз другий варіант.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Звичайно, основні бездротові мережі, такі як Wi-Fi 6 та Bluetooth 5, також підтримуються ноутбуком.

Кришка дисплею досить легко відкрити однією рукою. Передній край кришки трохи виступає по всій довжині, тому її можна зручно підхопити одним пальцем, в ідеалі – посередині. Петлі досить пружні, витримують багато відкривань. Максимальний кут відкривання – 150°.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

У ZenBook 13 присутній фірмовий дизайн шарніра ErgoLift від ASUS, який трохи піднімає клавіатурну частину корпусу, що сприяє поліпшенню повітряного потоку та якості звуку динаміків.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Крім того, якщо ви багато працюєте за ноутбуком, це буде трохи зручніше, ніж набирати текст на пристрої, який лежить на плоскій поверхні. Особливо це відчувається, якщо працювати, тримаючи ZenBook 13 на колінах.

Але не тільки завдяки фірмовому шарніру ErgoLift UX325 ноутбук міцно і надійно тримається на будь-якій поверхні. Йому в цьому допомагають чотири гумові ніжки, які розташовані на нижній частині по краям корпусу. Також тут ви побачите вентиляційні отвори, які сприяють ефективному забору повітря всередину корпусу. Ближче до передньої частини розмістили два динаміки, про які ми згодом поговоримо.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Якщо зняти задню кришку, то можно побачити майже всі компоненти ультрабука. Велику частину всього простору займає вбудована акумуляторна батарея, по бокам від неї розташувались динамики. Також тут бачимо M.2 NVMe SSD-накопичувач, але вільних слотів, нажаль, більше немає. На материнській платі розпаяні процесор, модуль бездротової мережі і оперативна пам’ять, тобто добавити додаткову планку оперативки у вас не буде можливості.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Клавіатура і тачпад

В ноутбуках серії ZenBook клавіатура завжди виділялась своєю зручністю. В нашій новинці вона розтянута по всій довжині робочої поверхні. Тому клавіші стали ще більшими і зручнішими.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Клавіатура має світліший відтінок, ніж решта ноутбука, проте вона досить темна, щоб букви на ній виділялись. А отже, розбірливість білих символів хороша навіть у сутінках.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Якщо освітленість дійсно низька, є підсвічування з трьома рівнями яскравості білого, яке зручно регулюється спеціально виділеною клавішею верхнього ряду.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Клавіші на ноутбуці добре розташовані і пропонують достатній хід (1,4 мм). Якщо ви перебрались з ігрового ноутбука або клавіатури настільного ПК, то клавіатура може здаватись дещо не зручною, але це тільки на короткий проміжок часу. В цілому я вважаю клавіші нового ZenBook 13 дуже зручними. Друкувати на такій клавіатурі одне задоволення.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Більше того, незалежні функціональні клавіші праворуч (Home, Page Up, Page Down і End) є досить корисними. Ще одна корисна особливість тут – можливість блокувати клавішу Fn, яка дозволяє перемикатися між функціями швидких клавіш або загальними функціями клавіш F1 – F12. Для цього необхідно одночасно натиснути клавіші Fn + Esc.

Правда, є декілька зауважень до розташування клавіш на клавіатурі. Перш за все мова йде про кнопку живлення, яка розмістилась в правому верхньому кутку. У декого можуть виникнути проблеми з нею. Так, сам декілька разів спонтанно виключав ноутбук, коли випадково плутав кнопку живлення з клавішею “Delete”. Також не зрозуміло, чому клавіші “Backspace” і “Delete” знаходяться поруч, адже їх легко переплутати під час швидкого набору тексту. Але це загалом не впливає на моє задоволення клавіатурою ASUS ZenBook 13 (UX325). Я все ж вважаю її однією з найбільш зручних на ринку ультрабуків.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Зручна сенсорна панель розташована у центрі під клавіатурою. Вона має досить великі розміри 130 мм в ширину і 66 мм по висоті, гладку поверхню, а також підтримує всі жести, доступні в Windows 10. Моя тестова модель була без цифрового NumberPad 2.0, який компенсує відсутність фізичної цифрової клавіатури у компактних ноутбуках. Але в комерційних версіях він є і точно вам сподобається.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

До роботи сенсорної панелі в мене майже немає зауважень. Хіба що не сподобалась невелика затримка на реакцію руху пальця, але вона є поширеним явищем у багатьох ноутбуках. До того ж чутливість до дотику оптимальна. Разділені клавіші клацають не дуже сильно, тим самим не відволікають під час роботи. Саму панель можна деактивувати за допомогою клавіш F6 або Fn + F6.

Читайте також: Досвід експлуатації ASUS ZenBook 14 UX434F – майже ідеальний ультрабук?

Індикатори та елементи управління

Головний вимикач живлення вбудований у верхній правий кут клавіатури, рішення, яке я критикую щоразу, коли його бачу. Я віддаю перевагу окремому перемикачу, так як його неможливо натиснути випадково. Принаймні, сподобалось, що ASUS намагається розрізнити клавіші та кнопку живлення за жорсткістю настискання та затримкою реакції, максимально виключаючи помилкове натискання. Але все ж вимикач займає простір, який можна було б використати краще.

Індикаторних діодів на ноутбуці загалом 4. Усі вони білого кольору, хоча один із них буває і помаранчевим. Він знаходиться зліва, де вказує на зарядку акумулятора, щойно згаданим оранжевим кольором, або зарядження на 100%, або підключення до електричної мережі – білим кольором. Інші два діоди знаходяться у клавішах, відповідно один у кнопці живлення (він також вказує на сплячий режим, блимаючи). Інший можна помітити у клавіші CapsLock. Ще один світлодіод знаходиться праворуч і вказує на те, що ноутбук увімкнено або він знаходиться в режимі сну, майже повторюючи світлодіод на кнопці живлення. Останній діод розташований поруч із веб-камерою. Всі діоди тьмяно світяться, щоб якомога менше заважати у темряві.

Екран ASUS ZenBook 13 (UX325)

Новинці від ASUS дістався 13,3-дюймовий матовий IPS-дисплей, що має роздільну здатність Full HD (1920×1080) з рамкою NanoEdge товщиною 3 мм. Екран пропонує пікову яскравість у 300 ніт, в середньому близько 270 ніт. Дисплей не настільки яскравий, як у Dell XPS або MacBook Air, але все вже не так й погано, якщо враховувати ціну ультрабука. Якщо вірити даним ASUS, екран також забезпечує 100-відсоткове покриття sRGB.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Мене порадували хороші кути огляду, достатня яскравість, а також майже ідеальна точність передачі кольорів. Зображення на екрані достатньо якісне, як для такого форм-фактору. Вимірювання чорного кольору показало значення 0,298 люму, контраст 1106:1. Вимірювання достовірності кольорів показало середнє значення приємного 0,5 дельтаЕ, понад 1 значення було розмито одним кольором (RGB: 0 – 131,27 – 162,36) зі значенням 3,29 дельтаЕ. Зображення з дисплея добре читається, сам дисплей практично не відблискує, тому вам буде зручно користуватися ультрабуком навіть під прямими сонячними променями.

До того ж у додатку MyASUS є можливість вибрати бажану кольорову температуру.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Це може суттєво покращити зображення на екрані, але не перестарайтесь.

Динаміки і веб-камера

Компанія ASUS привчила нас, що її ноутбуки преміум-сегменту завжди мали чудові динаміки. В ASUS ZenBook 13 (UX325) їх два. Стереодинаміки розташовані на нижній частині пристрою. Кутова форма D-панелі дозволяє звуку відскакувати від столу без спотворень, а також гарантує, що вони не будуть легко заглушені під час використання ноутбука на колінах.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Я також не помітив жодних коливань корпусу при більшій гучності. Це плід спільної роботи за участі інженерів Harman/Kardon та розробників ASUS.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Звук досить потужний і чистий, хоча в когось і виникне бажання підключити більш потужну систему або провідні навушники. У пригоді вам буде той самий перехідник з USB Type-C на 3,5 мм. Також є можливість підключити бездротові навушники, завдяки наявності підтримки Bluetooth 5.0.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

На верхній рамці розташована вбудована WEB-камера, яку доповнили ІЧ-сенсорами для розпізнавання обличчя. Тобто, є можливість використання функції Windows Hello для розблокування ноутбука. Але якість веб-камери знов середня по ринку. Зображення зернисте і шорстке. Зазначена роздільна здатність HD 1280×720 суб’єктивно демонструє таку ж якість, що і 640×480, різниця полягає лише у співвідношенні сторін і, що дивно, у кольоровому балансі.

Читайте також: Що таке технологія ASUS Noise-Canceling Mic і навіщо вона потрібна

Обладнання та продуктивність

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Ноутбук оснащений процесором 10-го покоління Ice Lake – Intel Core i7-1065G7, виробленим за 10 нм техпроцесом. Процесор пропонує 4 ядра та 8 обчислювальних потоків за технологією HT. Основний робочий такт процесора – 1,3 ГГц, автоматично збільшується до 3,9 ГГц завдяки TurboBoost. Середнє споживання TDP 15 Вт може бути зменшена виробником ноутбука до 12 Вт, а основна тактова частота – до 1 ГГц, або, навпаки, збільшена до 25 Вт при частоті 1,5 ГГц. У цій моделі ASUS вибрав стандартну установку TDP 15 Вт і базову тактову частоту 1,3 ГГц.

ASUS ZenBook 13 (UX325) AIDA64

Ви можете придбати ноутбук з процесором Core i5-1035G1. Це теж чотирьохядерний чіпсет, що має 8 потоків з частотою 1,00 ГГц, а в режимі TurboBoost його частота може сягати до 3,60 ГГц. Є також базова модель з процесором Core i3-1005G1 на борту, що має лише два ядра, 4 потоки і початкову тактову частоту 1,2 ГГц, а в режимі TurboBoost сягає до 3,40 ГГц.

Всі процесори розроблені для обробки складних багатопотокових програм та перенесення мобільних обчислень на новий рівень, легко перевершуючи можливості попереднього покоління чипів.

Крім більшої потужності, процесор Core i7 також використовує Intel Iris Plus Graphics від Intel, що забезпечує величезний стрибок у порівнянні з Intel UHD Graphics, які встановлені в пару до двох молодших CPU.

ASUS ZenBook 13 (UX325) AIDA64 GPGPU

У моєму тестовому варіанті ноутбука як раз і була така найпотужніша конфігурація. Вона дозволяє грати у ще більш вимогливі ігри, хоча і на більш низьких рівнях деталізації. Однак все рівно таку платформу слід розглядати більше як випадкове рішення для ігор з низькими вимогами до продуктивності.

ASUS ZenBook 13 (UX325) GPU-Z

Оперативна пам’ять LPDDR4X 3200 МГц в тестовому ноутбуці має обсяг 16 ГБ, працює в двоканальному режимі і розпаяна ​​на платі, без можливості заміни користувачем. Виробник зазначає в технічній специфікації максимум 32 ГБ, мінімум 8 ГБ.

Дані зберігаються на M.2 (2280) SSD-накопичувачі з контролером NVMe. Тестовий зразок – це Micron 2200 MTFDHBA1T0TCK на 1 ТБ.

ASUS ZenBook 13 (UX325) CrystalDiskInfo

У тестах він показує досить середню продуктивність, але її не порівняти з повільністю класичних HDD-дисків.

SSD покритий пасивним радіатором з теплопровідною стрічкою, який, однак, закриває лише дві з трьох мікросхем.

Все це залізо працює під керівництвом Windows 10 Pro.

ASUS ZenBook 13 (UX325) Windows Info

Загальна продуктивність ASUS ZenBook 13 (UX325) справді хороша для ультрапортативного ноутбука. Вам не доведеться турбуватися про будь-які затримки багатозадачності, навіть якщо у вас відкрито 20 вкладок з MS Word та Excel у фоновому режимі.

Але в ігровому плані не все так добре. Ви можете запускати декілька старих ігор або більш сучасних ігор, але на низьких налаштуваннях із низькою частотою кадрів. Однак, якщо ви хочете трохи пограти у більш-менш сучасні ігри чи виконати легке редагування відео, то пропоную обирати Intel Iris Graphics, щоб отримати кращі результати. Мені вдалося запустити пару старих тайтлів, серед яких Counter Strike: Global Offensive, DOTA 2, Heroes of the Storm та Fortnite з відтворюваною частотою кадрів. Грати в них приємно, ніяких затримок немає, хоча часто приходилось переходити з максимальних налаштувань на середні.

Все ж варто зазначити, що ці ультрапортативні ноутбуки не призначені для ігор. Якщо все ж потрібна потужна ігрова машина, то це точно не ASUS ZenBook 13 (UX325). Вам краще шукати щось серед серій ASUS TUF Gaming або ASUS ROG.

Читайте також: Огляд ASUS ROG Zephyrus S GX502GW – потужність в компактному корпусі

Температурний режим і робота системи охолодження

Охолодження UX325 забезпечується одним вентилятором, що є типовим рішенням для цієї категорії високомобільних ноутбуків. Один тепловідвід приводить до вентилятора, що, звичайно, достатньо для комфортної роботи. Подача повітря відбувається знизу та з другої половини спинки між петлями, хоча на фото їх практично не видно, але отвори там дійсно є.

ASUS ZenBook 13 (UX325) Temperature Tests

На дотик ноутбук трохи прогрівається на клавіатурі і знизу, тобто там, де знаходиться процесор. Ноутбук працює тихо, вентилятор зупиняється або обертається дуже повільно у звичайному режимі використання. Він виходить на великі оберти, лише якщо на деякий час процеси вимагають більше продуктивності від заліза. Ось деякі температурні параметри:

  • тачпад: 29° C
  • ліва сторона під клавіатурою: 29° C
  • правий бік під клавіатурою: 29° C
  • клавіатура зліва: 32° C
  • клавіатура справа: 31° C
  • нижній максимум: 32° C (задня середина)
  • вихід системи охолодження: 33° C
  • адаптер живлення: 34° C.

Під навантаженням температура помітно зростає на клавіатурі та внизу, але вона все ще прийнятна для комфортної роботи. Вентилятор працює помітно голосніше, або повітряний потік чітко чутний, але ASUS, вочевидь, добре попрацював над дизайном системи охолодження. Вона дуже комфортна, без свистячих тенденцій, як це було раніше у таких тонких ноутбуках.

  • тачпад: 29° C
  • ліва сторона під клавіатурою: 30° C
  • правий бік під клавіатурою: 29° C
  • клавіатура зліва: 35° C
  • клавіатура справа: 36° C
  • нижній максимум: 37° C (задня середина)
  • вихід системи охолодження: 40° C
  • адаптер живлення: 37° C.

Тобто, можете бути впевнені, що ваш ноутбук не буде надто перегріватись, навіть під навантаженням.

ASUS ZenBook 13 (UX325) AIDA64 Stability Test

Відмінна автономність

Час роботи акумулятора – це, мабуть, найсильніший аспект ZenBook 13. Нехай вас не обманює невеличкий форм-фактор, оскільки ZenBook 13 (UX325) має будований літій-іонний акумулятор потужністю 67 Вт. У стандартному тесті на максимальну витривалість ноутбук працював від однієї зарядки майже цілий день. Це неймовірний результат для такого “малюка”!

Більш реалістичний тест на єнергоспоживання з відтворенням відео через Wi-Fi при повній яскравості екрану також показав достойний результат. Ноутбук пропрацював майже 8 годин. Насправді, залежно від способу роботи, автономність може бути більшою (робота з документами, іноді в Інтернеті), але й меншою (більш обчислювально вимогливі операції чи 3D-графіка). Все залежить від того, як ви будете використовувати ультрабук. Але в одному можете бути впевнені, він точно пропрацює весь робочий день, а може й більше.

ASUS ZenBook 13 (UX325) PCMark 10 Test

Окрім марафонського заряду акумулятора, ZenBook 13 також порадує вас підтримкою швидкої зарядки через порт USB Type-C. Так у нас є компактний адаптер розміром 130 x 63 x 35 мм і вагою 224 г, що забезпечить потужність в 65 Вт. За його допомогою можна зарядити ноутбук від 0% до 60% всього за 48 хвилин. Для повного зарядження ноутбука може знадобитися трохи менше двох годин.

Підсумки

Скажу відверто, що мені дуже подобається серія ноутбуків ASUS ZenBook. Останнім часом вони стали для мене еталоном компактності, зручності і витривалості. Герой мого огляду в черговий раз підтвердив, що тайваньська компанія рухається у правильному напрямку. Її ультрапортативні пристрої зайняли достойне місце на ринку. Спочатку хотів написати про конкурентів ASUS ZenBook 13 (UX325), але потім передумав, так як вважаю, що порівнювати різні підходи і рішення у 13-дюймовому сегменті неможливо. У кожного свій шлях, своє бачення.

ASUS ZenBook 13 (UX325)

Якщо підсумувати цей огляд двома словами, то це повинні бути слова “ультраконкурентний ультрабук”. ASUS ZenBook 13 (UX325) пропонує всі переваги преміум-ультрабука, включаючи тривалий акумулятор, високу продуктивність, якісне аудіо звучання, зручну клавіатуру та чудову якість збірки. Додатково, плюсом для декого може стати багатофункціональний тачпад NumberPad, який є в комерційних версіях ноутбука. Серед недоліків треба відзначити не найкращий екран, враховуючи ціну.

На закінчення скажу, що данний ультрабук може стати ідеальним супутником для бізнесменів та офісних працівників, які постійно подорожують.

Огляд ультрабука ASUS ZenBook 13 (UX325) - новий представник родини ZenBook

Переваги

  • компактний, легкий та преміальний;
  • дуже якісна збірка;
  • зручна клавіатура та тачпад;
  • достатня кількість портів і інтерфейсів підключення;
  • потужна продуктивність, спритний при щоденному використанні та у режимі багатозадачності;
  • тихий вентилятор, безшумний при щоденному використанні;
  • швидкий SSD-накопичувач;
  • чудова автономність.

Недоліки

  • не найкращий екран, враховуючи ціну;
  • посередня веб-камера, хоч і з ІЧ-сенсором;
  • обмежена продуктивність при високих навантаженнях.

Ціни в магазинах

ОЦІНКИ ОГЛЯДУ
Дизайн
9
Матеріали
9
Збірка
10
Екран
8
Звук
8
Клавіатура і тачпад
9
Оснащення
9
Продуктивність
10
Автономність
10
Ціна
9
ASUS ZenBook 13 (UX325) пропонує всі переваги преміум-ультрабука, включаючи тривалий акумулятор, високу продуктивність, якісне аудіо звучання, зручну клавіатуру та чудову якість збірки. Додатковий плюс - багатофункціональний тачпад NumberPad. Серед недоліків треба відзначити не найкращий, враховуючи ціну, екран.
Yuri Svitlyk
Yuri Svitlyk
Син Карпатських гір, невизнаний геній математики, "адвокат "Microsoft, практичний альтруїст, лівоправосек
- Advertisement -
Підписатися
Сповістити про
guest

0 Comments
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Підписатися на оновлення
ASUS ZenBook 13 (UX325) пропонує всі переваги преміум-ультрабука, включаючи тривалий акумулятор, високу продуктивність, якісне аудіо звучання, зручну клавіатуру та чудову якість збірки. Додатковий плюс - багатофункціональний тачпад NumberPad. Серед недоліків треба відзначити не найкращий, враховуючи ціну, екран.Огляд ультрабука ASUS ZenBook 13 (UX325) - новий представник родини ZenBook