fbpx

Наше розлучення пройшло швидко, і я поїхала до іншого. Наші діти залишилися жити з чоловіком. Я обіцяла, що буду їм в усьому допомагати, як завжди. Я їх мама, і нічого не змінилося. Але тепер діти зі мною не хочуть розмовляти, навіть не беруть телефон

Так склалося моє життя, що я пішла від свого чоловіка до іншого. Так, це не правильно і той факт, що я живу в маленькому містечку вплинув на мене ще сильніше. Чутки тут розносяться дуже швидко, а люди надто негативно ставляться до цього, тому плітки про мене розійшлися дуже швидко. Думаю не варто говорити, що половина з них неправдиві, адже люди вміють завжди додати щось своє, а друга – надмірно прикрашені.

Так чи інакше – тепер це моя реальність, з якою я зараз живу, і мені дуже важко з нею змиритися. Діти залишилися з чоловіком, він на цьому наполіг, сказав, що піде у суд, якщо я з цим не погоджуся. Тому я пішла сама, знала, що чоловік добре заробляє, він дітей зможе забезпечити, але від діток я не відмовлялася, я теж їм усе купувала, все мало бути, як завжди, я завжди готова була бути поруч з ними.

Але останнім часом я помітила, що діти поступово відвертаються від мене, неохоче зі мною спілкуються, не хочуть зустрічатися зі мною. Всі мої спроби згладити наші відносини або якось задобрити їх ні до чого хорошого не привели. Поганого вони мені нічого не говорять, але спілкуються, наче я їм чужа людина.

Так, можливо, я і не ідеальна, але і мій чоловік теж. Він не кращий за мене, і я впевнена, що з його боку теж були зради. Можливо, він і не пішов до іншої, як це зробила я, але чому він почав налаштовувати дітей проти мене? Хіба я заслужила цього за всі ті роки що дбала про нашу сім’ю. Безумовно, що сім’я завжди є результатом роботи двох людей, але всі домашні турботи були на мені. Завжди і без винятків.

Діти наші, звичайно, багато в чому звинувачують мене, і їм до кінця не зрозуміла вся ця історія. Чому я пішла від їх батька до іншого – це не можна пояснити. Не в їхньому віці як мінімум, вони ж нічого зараз не зрозуміють.

Мені також сумно подумати, що буде далі, як мені налагодити стосунки зі своїми дітьми. Адже він не зупиниться і продовжити далі налаштовувати їх проти мене. Якщо вони виростуть з ненавистю до мене, забувши все хороше, що було раніше, то наше спілкування може і зовсім припинитися. Я розумію, що виправити це частково в моїх силах, але як же це все важко мені дається. Часом мені здається, що це неможливо. Адже він має на них вплив в рази більше, ніж я.

Наше розлучення було за згодою двох сторін, і ніхто особливо один з одним не сперечався. Всім було зрозуміло до чого все йде останнім часом. Ми обоє знали, що в цьому немає сенсу. Розлучення пройшло швидко, я поїхала. І, мабуть, весь цей час він всіляко налаштовував наших дітей проти мене. Я до кінця не розумію, що він хоче цим комусь доказати, але з цим обов’язково потрібно щось робити.

Хоч я і вчинила неправильно, але я не заслуговую того, щоб мої діти мене ненавиділи. Я ніколи не бажала їм нічого поганого, і завжди працювала на їх благо, починаючи від приватної школи і закінчуючи дорогими речами. Я їх виховувала і любила з маленького.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page