Крим закрили: на анексований півострів нікого не пускатимуть. Але є винятки

Крим, гніздо ластівки

Автор фото, УНІАН

Підпис до фото, Росія в 2014 році анексувала Крим і провела там "референдум", який не визнали більшість країн

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні у суботу вирішив закрити в'їзд і виїзд до Криму з континентальної України. Все - через коронавірус, поширення пандемії якого відчутно пришвидшилося в останні дні.

Раніше в уряді припускали, що російська влада у Криму може занижати реальні показники хворих на півострові.

Офіційно, за російськими даними, в Криму станом на 8 серпня 1 757 інфікованих коронавірусом. 27 кримчан померло, 1 314 одужали.

В уряді України кажуть, що закриття дороги до Криму тимчасове - відкрити проїзд до півострова мають 30 серпня.

В'їжджати ж до Криму з території Росії, наприклад, через так званий "Кримський міст", за українськими законами заборонено.

Кого пускатимуть

Водночас у рішенні Кабміну є кілька винятків для тих, хто все ж хоче в'їхати у Крим чи виїхати з нього.

Зокрема на півострів пускатимуть тих, хто прописаний в Криму чи Севастополі, а також мають зареєстровані на півострові автомобілі, вантажі чи інше майно.

Також проїхати зможуть дипломати, представники гуманітарних місію та люди, які їдуть для "забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань".

Пропустити YouTube допис, 1
Дозволити контент Google YouTube?

Ця стаття містить контент, наданий Google YouTube. Ми питаємо про ваш дозвіл перед завантаженням, тому що сайт може використовувати файли cookie та інші технології. Ви можете ознайомитися з політикою щодо файлів cookie Google YouTube i політикою конфіденційності, перш ніж надати дозвіл. Щоб переглянути цей контент, виберіть "Прийняти та продовжити".

Увага: інші сайти можуть містити рекламу

Кінець YouTube допису, 1

А випускатимуть з Криму лише тих, хто погодиться на двотижневу ізоляцію з електронним сервісом "Дій вдома".

В уряді згадують також про "гуманітарні підстави" для в'їзду в Крим чи виїзду звідти (зазвичай під цим мається на увазі поїздка на похорон). Рішення про пропуск у такому випадку ухвалюватиме голова Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!