Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

РФ намагається втрутитися у вибори в США і використовує українського депутата Деркача — контррозвідка

Росія, Китай та Іран намагаються втрутитися у прийдешні вибори президента США, вважають у Національному центрі контррозвідки і безпеки США. Згадали й так звані «плівки Деркача».

Про це йдеться у прес-релізі директора центру Вільяма Еваніни.

За даними контррозвідки, Китай вважає чинного президента Дональда Трампа непередбачуваним і воліє, аби він програв вибори і не пішов на другий термін. Росія ж, навпаки, вживає низку заходів, аби «очорнити» кандидата від демократів Джо Байдена, якого Москва вважає частиною антиросійської еліти в Америці.

Також Росія пам’ятає, що Байден був віце-президентом за президента Барака Обами, який підтримував Україну під час агресії Москви.

Як приклад контррозвідка наводить «проросійського українського депутата Андрія Деркача», який оприлюднив низку записів розмов нібито екс-президента України Петра Порошенка, зокрема і з Байденом.

Що за «плівки Деркача»

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач оприлюднив записи розмов нібито Порошенка. Вони, за його словами, свідчать про «зовнішнє управління» Україною за президентства Порошенка, зокрема через те, що Порошенко погоджує з Байденом призначення та звільнення високопосадовців. Також там є про нібито корупцію через компанію Burisma.

Детальніше про першу й найбільшу частину «плівок» можна прочитати тут.

Ще одним свідченням того, що Деркач грає на полі Трампа, є те, що в грудні 2019 року він  зустрівся  з особистим адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані та обговорив створення міжпарламентської групи «Друзі України СТОП корупція».

Про групу відтоді чути не було, але внаслідок розслідування справи щодо імпічменту президента США Дональда Трампа стало відомо, що Джуліані був одним із кураторів так званого неформального каналу американської зовнішньої політики щодо України. Цей канал намагався тиснути на новообрану українську владу, аби та оголосила (і, можливо, почала) проведення розслідувань проти Burisma та Байденів-старшого й молодшого.

Також Деркач оприлюднив запис розмови нібито Порошенка з Володимиром Путіним.

Натомість сам Порошенко називає всі ці записи фейком і атакою п'ятої колони Кремля.

Через ці плівки Офіс генпрокурора  порушив проти Порошенка справу  про держзраду, а Держбюро розслідувань —  справу щодо можливого незаконного запису  розмов Порошенка й Байдена.