Бобрам офіційно дозволили жити в Англії

Бобри

Автор фото, Devon Wildlife Trust

Підпис до фото,

Бобри відомі своїми неперевершеними інженерними здібностями

П'ятнадцять родин бобрів отримали офіційне "право на проживання" на річці Оттер у Східному Девоні.

Британський уряд дозволив їм вільно жити та розмножуватись на цій території - до цього їх можна було зустріти лише в зоопарках.

Девонський фонд дикої природи назвав це "найбільш новаторським урядовим рішенням щодо дикої природи Англії для цілого покоління".

Близько п'яти років тому бобрів помітили на річці Оттер у графстві Девон. Влада хотіла виловити гризунів і відправити у зоопарк, але екологи та місцеві жителі відстояли тварин.

Їм дозволили залишитися на річці на випробувальний період у п'ять років. І бобри не підвели - вода в Оттері стала чистішою, а побудовані ними греблі знизили ризик затоплень найближчих будинків.

Бобри можуть змінювати цілі ландшафти. Вони почуваються безпечно в глибокій воді, тому стали майстрами з будівництва дамб і басейнів.

Beavers

Автор фото, Devon Wildlife Trust

Під час відвідування проєкту міністр навколишнього середовища Ребекка Поу сказала: "Експеримент з реінтродукції бобрів у річку Оттер виявився дуже успішним - тварини покращили біорізноманіття та якість води, пом'якшили наслідки повеней і зробили місцевий ландшафт більш стійким до змін клімату".

Докази, зібрані працівниками Девонського фонду дикої природи, допомогли Британському міністерству навколишнього середовища ухвалити новаторське рішення і дозволити бобрам жити, переміщатися і давати потомство у Східному Девоні.

Ребекка Поу додала, що в майбутньому бобрів вважатимуть "суспільним благом", а фермерам і землевласникам будуть платити за те, щоб вони мешкали на їхній землі.

На території Британії бобри мешкали дуже давно, але близько 400 років тому їх повністю винищили мисливці - гризунів цінували за хутро, м'ясо та кастореум - продукт секреції, який широко застосовують в парфумерії та фармацевтиці.

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!