fbpx

Скоро я стану мамою, це моє перше дитя. Мої батьки живуть далеко від нас, і якось я попросила маму, щоб вона допомогла мені, коли дитятко з’явиться на світ. – Звичайно ж, ми з твоїм татом обов’язково до вас приїдемо. Можливо, навіть здамо свою квартиру на рік, заодно грошима допоможемо вам. Слова мами дуже мене засмутили, я не знала, як сказати про це чоловікові. Тому пояснила їй, що я тата не кличу, а що її хочу бачити, і то – не надовго. А мама чомусь образилася

Третю ніч вже я не можу спати. Не дає спокою ситуація, яка склалася в нашій родині. Не знаю, як правильно вчинити, щоб нікого не образити, щоб по хорошому було.

Я зараз на 8-му місяці. Після весілля переїхала до чоловіка в інше місто. Відносини з батьками у мене хороші, але їм довго до нас добиратися, 5 годин на машині. А вони вже пенсіонери, їм таке непросто здолати. Але все одно хоча б раз на місяць знаходимо можливість побачитися з ними.

Останній раз, коли мої батьки до нас приїжджали, ми з мамою на кухні по-жіночому розговорився. Вона розповіла, як їй було складно, коли я з’явилася на світ і ніхто не допомагав їм з татом. І якось вона мене так накрутила, що я їй запропонувала після того, як у нас з’явиться малятко, приїхати до нас з чоловіком на якийсь час, допомогти з малюком, поки я не звикну і мені не буде легше. У мене дітей немає, це моє перше дитятко, тому я трохи хвилююся, що взагалі не буду знати, що робити.

Мама була тільки рада моєму запрошенню, лише посміхалася та сяяла від щастя. Погодилася і каже:

– Звичайно ж, ми з твоїм татом обов’язково до вас приїдемо. Може, навіть здамо свою квартиру на рік, заодно грошима допоможемо вам.

Я, чесно кажучи, відразу чомусь розгубилася. Я запрошувала не тата, а тільки маму. І точно не на рік! Ви, звичайно, нічого такого не думайте, я щиро люблю свого тата, але у нас з чоловіком невеличка двокімнатна квартира. Коли батьки приїжджають в гості, ми ледь переміщаємося усі тут, тим більше що одна кімната прохідна. Як бути, коли дитина наша з’явиться?

Тато в мене чоловік господарський, звичайно. Він, якщо треба, і в магазин пізно ввечері сходить, і поличку поправить. Але у мене для цього взагалі-то чоловік власний є, він теж у мене майстер на всі руки. А батькові швидко з нами стає нудно, і він то просить телевізор включити, а чує він де дуже добре, тому звук вмикає на всю квартиру, то чоловіка кличе з собою до сусіднього магазину вечір весело провести. Я не хочу няньчитися з татом, коли з’явиться дитина! Я хочу весь свій час віддати малюкові, тому що дуже довго чекала цього моменту, коли стану мамою. Тим більше, що чоловік у мене працює багато часу дистанційно, він дуже багато часу проводить вдома і йому неважко мені допомагати з звичайними домашніми побутовими справами. Я хотіла, щоб приїхала саме мама, яка знає, як малюка сповивати, купати, колисати. І тут на тобі вся сім’я.

Я сказала своїй мамі, що мені потрібна тільки її допомога, і то тільки тимчасово, перший час, поки я звикатиму і навчуся сама правильно доглядати за малюком. А вона образилася і сказала, що не приїде одна, і такого від мене не очікувала. Тепер мені не легко на душі, постійно маю якісь сумніви, чи правильно вчинила. Навіть не знаю, як правильно вчинити, щоб нікого не образити.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page