fbpx

Мене скоротили і я залишилася без роботи. У нас маленьке містечко і хорошу роботу знайти важко. Але свекруха тепер не дає мені спокою, щодня телефонує і запитує чи я вже працюю. А нещодавно стала телефонувати моєму чоловікові і просити, щоб він теж на роботу не ходив

Так вийшло, що ми з моїм чоловіком зараз опинилися в скрутному фінансовому становищі: мене скоротили на роботі і, відповідно, доходи нашої сім’ї різко впали. Ми ніколи особливо не шикували, але зараз і зовсім довелося економити навіть на простих речах, адже зарплати чоловіка ледь вистачає на наше з ним харчування, оплату комуналки і проїзд.

Я зараз не сиджу вдома, а активно шукаю собі роботу за фахом. Але фірм, в яких є потрібна мені вакансія, в нашому місті не так вже й багато. Найчастіше їх штат вже укомплектований, і фахівці тримаються за своє робоче місце. Тому знайти хорошу роботу мені зараз непросто, і я сиджу без роботи вже 5 місяців вдома.

Мої батьки підтримують нас, частенько передають  продукти, смакоту різну з дачі, іноді допомагають нам щось купити, підкидаючи грошенят. Свекри ж після мого скорочення поводяться так, ніби я зовсім якесь ледащо. Вони і раніше мене ніколи не любили. Завжди вважали поганою дружиною для свого сина: мовляв, я з бідної сім’ї, спеціальність у мене низькооплачувана, я їхнього сина буду тільки вниз тягнути і внесу в його життя самі клопоти. Після того як мене звільнили, свекруха і зовсім мене скоро з дому попросить піти. Але хоч я сиджу без роботи, але я все роблю вдома, я ж не лінива.

Не пройшло ні дня, щоб мати мого чоловіка не поцікавилася:

– Як там успіхи з пошуком роботи? Чому не йдеш туди, де є вакансії? Скільки можна на шиї у чоловіка сидіти? У нас в сусідньому магазині касирка потрібно – йди туди!

Їй абсолютно байдуже на мою освіту і кваліфікацію. Головне – це щоб її синові було легше!

За роки нашого подружнього життя вони ні копійки нам не дали. Я не розумію – яка їхня справа, працюю я чи ні? Мій чоловік зовсім не проти, щоб я чекала саме ту вакансію, яка мені потрібна. Так, нам доводиться економити, але з усіма адже таке трапляється!

Нещодавно чоловікові запропонували хороший варіант підробітку. Роботи там всього на кілька годин в тиждень, а оплата хороша. Ми порадилися, і він уже хотів вийти на підробіток, але потім проговорився про це своїм батькам і тут почалося.

Свекруха зателефонувала чоловікові і цілий вечір переконувала його, що він не має себе перевантажувати роботою, поки я сиджу в дома. Чоловік хоча мене любить, але залишився в дома, щоб не псувати відносити зі своїми батьками.

Я, чесно кажучи, ніколи не очікувала від родичів чоловіка чогось хорошого, але ця ситуація для мене – дикість. Яке право вони мають заглядати в гаманець іншої сім’ї і вказувати дорослому чоловікові, що робити? А ми з чоловіком дитятко плануємо, я навіть уявити боюся, що тоді його мати мені кожну крихту хліба рахуватиме. Як правильно вчинити, щоб батьки чоловіка не лізли в нашу сім’ю я уявити не можу.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page