Прем'єр Шмигаль пояснив, як навчатимуться школярі в "червоних" зонах від 1 вересня

Прем'єр Шмигаль пояснив, як навчатимуться школярі в "червоних" зонах від 1 вересня

Фото: УНІАН

За словами Шмигаля, в Україні буде "нормальний навчальний рік".

Від 1 вересня в Україні розпочинається навчання у школах, утім в регіонах, які перебуватимуть в "червоних зонах", буде запроваджуватися двотижневий карантин. У цей час діти будуть навчатися дистанційно.

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Шмигаль запевнив, що уряд вже провів необхідні наради та визначив особливості навчального процесу в умовах пандемії коронавірусу. За його словами, від 1 вересня в Україні почнеться "нормальний навчальний рік". Дотримання усіх норм, каже Шмигаль, контролюють голови ОДА.

"У тих регіонах, де є "червоні" обмеження, звичайно, буде введений карантин такий самий, який запроваджується за інших епідемій. Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на два тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу", - пояснив голова українського уряду.

Детально про організацію нового навчального року від 1 вересня в умовах пандемії читайте у нашому матеріалі.  

Нагадаємо, у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 у МОН радять українським школам провести свято першого дзвоника в межах класу або просто неба, але в будь якому разі потрібно дотримуватися дистанції.  Водночас, формат проведення 1 вересня визначатиме кожна школа окремо. 

Переходу шкіл на обов'язкове дистанційне навчання з 1 вересня не буде

Переходу шкіл на обов'язкове дистанційне навчання з 1 вересня не буде

Повʼязані теми:

Наступна публікація