Спорт (Відео)

Міжгалузева спартакіада: в Чернігові визначали найспортивніший колектив (Відео)

Міжгалузева спартакіада об’єднала представників найрізноманітніших галузей і професій. Її мета – показати приклад молодому поколінню та відродити спортивний рух серед фізкультурних колективів.

«Колективи формуються не на корпоративах за столами, а отут, на полях, ви станете міцними дружніми командами й у своїй роботі зможете досягати щоразу більших успіхів», — Андрій Кужель, директор департаменту сім’ї молоді та спорту Чернігівської ОДА.

«Ми зібралися з усіма товариствами – це товариства «Україна», «Спартак, «Динамо» та «Колос» – і відновлюємо всеукраїнський рух, програму президента з об’єднання фізкультурно-спортивних товариств та об’єднання трудових колективів, сюди входять профспілкові організації, банківська сфера, ЖКГ і сфера бізнесу», — Андрій Кужельний, організатор змагань, майстер спорту з кікбоксингу, заслужений тренер України, голова ФСТ «Україна» в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баскетболісти Чернігівщини виходять на новий рівень спортивних досягнень

«Щороку на підтримку діяльності ФСТ з обласного бюджету виділяється сума, цього року – це 1,4 млн грн. Ми їх розглядаємо як первинний рівень, таку ланку, де діти, учні шкіл масово приходять до спорту, і для багатьох це стає першою сходинкою до професійного спорту», — Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

Участь у змаганнях взяли 11 команд. Вони мірялися силами в шести видах спорту.

«Легка атлетика, настільний теніс, гирьовий спорт, настільний теніс, шашки, мініфутбол. За кожен вид змагань команди отримують бали. Потім ці бали сумуються і за загальною сумою балів визначається переможець. Кожна команда має право і повинна виступати у кожному виді спорту», — Наталія Кривоус, головний суддя змагань.

Так, представник минулорічних переможців, команди підприємства «АТП 25-28», Сергій Булат обрав для себе шашки. Адже цим спортом він займається вже 30 років і є кандидатом у майстри спорту.

«Торік суперників було мало, зайняв перше місце. Цього року також, думаю, що буду серед лідерів», — Сергій Булат, учасник команди «АТП 25-28».

«Змагання проходять за коловою системою. Коли кожен гравець зіграє 9 партій з іншим. Переможець визначається за сумою набраних очок в усіх іграх. Якщо кілька учасників набирають однакову кількість очок, то переможець визначається за додатковими критеріями. Якщо всі критерії однакові, то або додатковий матч, або жеребкування», — Сергій Мартиненко, головний суддя змагань із шашок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маунтінбайкінг у Ялівщині: перспективи та реалії кардіоспорту області

На цих змаганнях кікбоксер Сергій Кужельний став капітаном футбольної команди, яку збирав сам.

«З футболу більшість, із команди ФК «Чернігів». Це мої друзі вже багато років. Намагаємося виступати в кожному виді, все життя займаємося спортом і тому вид спорту не має значення, але ж футбол більш потужний вид, у якому більшість очок на цій спартакіаді. Тому завдання стоїть – перемогти в футболі», —  Сергій Кужельний, капітан команди ФСТ «Україна», майстер спорту міжнародного класу та чемпіон світу з кікбоксингу.

Олег Середа вже 15 років професійно займається гирьовим спортом. Уже встиг стати чемпіоном України та переможцем всеукраїнських змагань. Під час спартакіади він показав себе не тільки у рідному виді спорту, змагався й у перетягуванні канату.

«Отак дався канат, без підготовки. Треба було футболочку вдягати для такої вправи. Легкий травматизм. Але для гирьового спорту, думаю, згодиться», — Олег Середа, учасник команди ФСТ «Україна».

Усі переможці змагань отримали кубки та грамоти. Подібні спартакіади планують проводити і надалі. Вже розписано план змагань окремо щодо кожного виду спорту. А з 14 серпня розпочнеться серія змагань з мініфутболу серед учасників АТО.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button