fbpx
Сьогодні
Знай наших 13:22 09 Сер 2020

"Мого волосся ніколи не торкалися ножиці": українська рекордсменка-Рапунцель розповіла секрети 2-метрової коси

17-річна українка Олена Корзенюк відростила волосся довжиною більше 2 метрів і потрапила в книгу рекордів Гіннеса в Україні і у світі. Як вона це зробила і в чому її секрет?

English version here

Олена Корзенюк — 17-річна українка, яка вже в такому юному віці потрапила до книги рекордів Гіннеса. Вона відзначилася тим, що відростила найдовше волосся не тільки за українськими мірками, але і у світі:

"Мого волосся ніколи не торкалися ножиці, — розповідає вона. — Ніколи не було цілей / бажання "відрощувати" волосся, просто не було бажання його стригти. Завжди подобалися волосся в цілому. Я згодна з прислів'ям: "дівоча коса — дівоча краса". Кожному своє, але завжди в усі часи дівчина асоціюється з довгим розкішним волоссям. Зі своєю довжиною мені дуже комфортно і відчуваю себе впевнено. Батьки не стригли мене без мого бажання, у рік теж не стригли, хоча багато хто має таку традицію, далі я росла і росло волосся".

Найдовше волосся світу — в 17-річної українки

— То якої ж довжини воно тепер?

"Коли запитують, яка довжина мого волосся — відповідаю словом ДОВГЕ.

Я не міряю, якої довжини моє волосся, вдома, так як воно просто росте, як і в іншої будь-якої дівчини. Я гублюся, коли уточнюють довжину в "см", тому що умови методів вимірювання волосся в Україні та Гіннеса — абсолютно різні. Рекорд України фіксувався, на мій погляд, більш об'єктивним способом — методом скальпеля (рулетку прикладають від лінії росту на лобі до кінця найдовшого пасма). За вимірами минулого року рекорду України, моя довжина — 235 см. У рекордів Гіннеса — інша історія. Беруть три пасма з різних точок голови і саме ці три пучка вимірюють рулеткою. З трьох одержаних вимірів виводять середнє арифметичне число. Вчора це середнє значення було — 222,9 см. Моє волосся кучеряве, тому для обох випадків вимірів вирівнюють волосся, щоб результат був максимально точним".

Найдовше волосся світу — в 17-річної українки

— Як на нього реагують інші люди?

Мало хто помічає, що можливо, захована якась особлива довжина, тому що моє волосся завжди зібране. На пучок можуть зробити комплімент, останнім часом часто говорять, що пучок схожий на корону. А друзям подобається, їм цікаво доторкнутися до волосся, хто бачить довжину — дивуються, захоплюються.

— Які зачіски найчастіше носите?

"У повсякденному житті найчастіше роблю пучок на основі коси, яку закручую навколо хвоста. Просто заплетена коса, підвернути в кілька разів у гумку, теж часта зачіска. Також можливі варіанти повсякденної зачіски, такі як кіска в косичку, дві косички в косу. Розпускаю волосся, роблю хвіст або щось подібне тільки на виступи."

А виступи в Олени бувають часто. З ранніх років вона займається музикою, а зараз вчиться вже на 3 курсі муніципальної академії музики ім. О. Глієра за спеціальністю естрадний вокал:

"Я дуже творча людина, з самого раннього дитинства знала, що життя своє зв'яжу з музикою і сценою. Мені дуже подобається працювати з камерою, з глядачем. Звуки спалахів фотокамер мені з трьох років дуже близькі, у цій стихії мені теж дуже комфортно, робота з камерою мені приносить задоволення".

Найдовше волосся світу — в 17-річної українки

Найдовше волосся світу — в 17-річної українки

— Багатьом цікаво, скільки часу йде на догляд за таким довгим волоссям?

Розчісуємо волосся щодня. Доглядаю за волоссям за допомогою Мами. Процедура причісування і заплітання у мене займає хвилин 30-40, у Мами — в два рази швидше. Мию волосся раз на тиждень. На миття спокійно потрібно приділити півдня часу, щоб помити, висушити (сушу природним способом — в рушник, потім просто) і розчесатися. Для розчісування після всієї процедури потрібно до однієї години часу. Саме миття займає хвилин 30, сушка волосся природним способом — 3-5 годин (залежить від погоди / температури).

— Що якщо їх потрібно підсушити після басейну або пляжу? Як бути?

У повсякденному житті я не ходжу з розпущеним волоссям, це стосується і басейнів / морів і так далі. А якщо намочила волосся, то можна підсушити коріння волосся феном або рушником. Але одного разу, коли сушили волосся в аквапарку, фен був включений так довго, що він зламався.

— Думаєте іноді "психанути" і обрізати косу? 🙂

Жодного разу в житті не виникало бажання постригтися, навіть коли запитували "а може?", я відповідала "НІ". Можливо, колись прийде час і бажання, але раніше, зараз і найближчим часом зробити стрижку бажання немає.

— Прагнули з самого початку в книгу рекордів або це вийшло випадково? Які бонуси дає наявність вашого імені в книзі рекордів?

Ні у мене, ні у моєї Мами не було цілей ставити Рекорди, а всього лише не було бажання жодного разу не стригти свої блондинисті локони.

І так як ножиці ніколи не торкалися моєї довжини, волосся спокійно собі росло, як росла і я. Наявність мого імені в книзі рекордів України дає цікаві зустрічі, нові знайомства з незвичайними людьми.

Олена Корзенюк

Найцікавіше, що метою нашої бесіди з Оленою було дізнатися — в чому ж насправді її секрет? Як відростити довге волосся, адже має ж бути щось, що їй допомогло. На жаль чи на щастя, секрету тут немає:

"Найважливіше у догляді за волоссям — це любов, а вже за цим звичайно ж, терпіння, тому що це все-таки певна праця. З роками я звикла і для мене це звичайні побутові завдання, як і у всіх інших дівчат з приводу догляду за волоссям. Так як волосся росло і я ще була дитиною, салонних процедур ніяких не робила. Основний секрет — любити себе і своє волосся, мати бажання доглядати за волоссям".

Читайте також: Жінки та бізнес: як відкрити свою справу та зробити її успішною

33657

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: