Лукашенко заявив, що прокурорам з України і РФ начхати на "вагнерівців"

Лукашенко заявив, що прокурорам з України і РФ начхати на "вагнерівців"

Фото: Associated Press

Білоруський лідер розповів про лист від Путіна, в якому "викладені усі факти" щодо бойовиків.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ані український, ані російський прокурор так і не приїхали до Білорусі, аби розібратися із затриманими російськими найманцями ПВК "Вагнера", хоча він їх запрошував. 

Про це Лукашенко розповів журналістам, відповідаючи на їхні запитання на виборчій дільниці, передає Tut.by.

"Україна підключилася до цього (вирішення ситуації з "вагнерівцями" - ред.), наскільки мені відомо, надіслали свої пропозиції і зауваження. Поки ніхто не приїхав, відколи я запросив, прокурорів, одного й другого, і наш прокурор чекає на приїзд", - сказав білоруський президент. 

Водночас він уточнив, що під час розмови з президентом Росії Володимиром Путіним вони домовилися "розібратися" з бойовиками. Пізніше Путін направив йому листа, в якому "викладені усі факти". Наразі його розглядає слідчий комітет.

Лукашенко вважає, що відмова прокурорів приїхати до Білорусі означає, що "їм начхати на долі цих хлопців". Крім цього, він розповів про конспірологічні чутки, що нібито третя країна хотіла влаштувати провокації, скинути Білорусь і Росію. 

"Слухайте, може бути, але мені яка різниця, хто це спровокував? Я працюю за фактом. Мені все одно наразі, хто провокував, хто їх сюди направляв, хто посилав — це вторинне. Головне, щоб вони не влаштували тут пожежу в центрі Мінська, ось що для мене сьогодні важливо", - додав він. 

Нагадаємо, 6 серпня Лукашенко запросив генпрокурорів України і Росії до Білорусії, аби розібратися з "вагнерівцями". Він додав, що якщо вони не приїдуть - питання вирішать без них. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація