fbpx

Коли донька виходила заміж, ми їм віддали квартиру моєї мами, адже їм не було де жити. Роки минали, вони з чоловіком зробили там дорогий ремонт, зараз в них двоє дітей, живуть добре. А нещодавно син сказав, що хоче одружитися, просив, щоб ми продали квартиру в якій живе донька і розділили гроші на двох. Ми з чоловіком були здивовані такому повороту. Я не хочу доньку з сім’єю виганяти з їх житла, і хвилююся, щоб син від мене не відвернувся. Зараз ми пенсіонери і у нас немає грошей, щоб і йому купити квартиру

Я не знаю що мені зараз робити і як краще поступити. Може, хтось допоможе мудрою порадою або гарною ідеєю? Я не хочу втратити когось з власних дітей, через свою власну помилку в минулому.

У нас з Андрієм двоє дітей. Син молодший за доньку на 5 років. А 5 років тому наша донечка вийшла заміж. Ми з радістю віддали молодим бабусину квартиру. На той момент, це рішення здавалося нам єдино правильним. Так, ми і не могли тоді з Андрієм вчинити інакше. У нас здавалася квартира в оренду, а ми б відправили дочку самій знімати квартиру з чоловіком? Що ж тоді ми були б за батьки?

Син був тоді ще підлітком, жив з нами, і ми навіть не замислювалися, що буде далі, думали, що ще заробимо грошей. Здавалося, що часу ще багато і все вирішиться само собою.

Минав час. А вчора наш син прийшов до нас і сказав, що вже має намір незабаром одружитися і попросив продати бабусину квартиру і розділити гроші між ним і сестрою – адже, він має таке ж право на бабусину спадщину.

Ми з чоловіком були дуже здивовані після тієї розмови з сином. Я просто не знаю тепер що робити? У доньки 2-є дітей, вони зробили в квартирі дорогий гарний ремонт, облаштувалися там добре, звикли до всього. Всі заклади там близенько: садок, школа, магазини, лікарня, робота доньки знаходяться дуже близенько. Ми так раділи цій обставині.

А тепер, якщо продати цю квартиру, то на повноцінне житло жодному з наших дітей не вистачить зовсім. Значить, доведеться брати великий кредит, або жити на орендованій квартирі, а тим часом збирати самим гроші. Але, у дочки не все гаразд в родині, і я знаю, що ні кредит, ні, тим більше, збирати у них не вийде. Ми і так періодично допомагаємо їм грошима, адже їм важко самим.

Так, і як вигнати з квартири зараз нам дочку з рідними онуками? І як з сином вчинити – теж не уявляю. Якби у нас були гроші, ми б, звичайно, віддали синові його частину вартості квартири. Але, ми зараз вже пенсіонери, і таких грошей у нас немає та й вже не буде, адже зібрати нам з пенсії таку суму ніколи не вдасться, бо потрібно ще й жити на щось.

З іншого боку, син теж має право на бабусину спадщину. Син сказав, що вже знайшов покупців і треба вирішувати швидше, бо його дівчина вже теж чекає дитину і й там скоро буде у нас рідний онук чи внучка. У майбутньої невістки батьки торгують на базарі. Можливо, вони готові допомогти молодим і додати грошей на квартиру. І тоді у сина буде вже своє власне житло. Я так сподіваюся, але точно не знаю. А як же донька з онуками? Я плачу, і не знаю, який вихід мені знайти з цієї ситуації. І дочку вигнати не можу і хвилююся, що син відвернеться від нас з чоловіком, якщо відмовимо. Що робити? Чоловік каже:

– Хоч на велику дорогу йди.

Боюся, що будь-яким рішенням ображу когось із дітей. А якщо виходу немає, то кому віддати перевагу? Образити сина? Або вигнати дочку? Ми з чоловіком так заплуталися в цій ситуації.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – publish.

You cannot copy content of this page