Новини

Вибори у Білорусі: затримання журналістів, блокування інтернету і блокпости з озброєними силовиками – ЗМІ

Вибори у Білорусі: затримання журналістів, блокування інтернету і блокпости з озброєними силовиками – ЗМІ

Сьогодні, 9 серпня, у Білорусі відбуваються вибори президента країни. За повідомленнями ЗМІ, вони відбуваються з затриманнями журналістів, блокуванням інтернету, а також встановленням блок-постів з озброєними силовиками.

Так, у Мінську силовики затримали знімальну групу російського телеканалу “Дождь”. Затримання відбулося після розмови журналістів з соратницею кандидатки в президенти Світлани Тихановської.

Затримали кореспондентів телеканалу Володимира Роменського та Василя Полонського, а також оператора Миколу Антіпова. Наразі ніхто з них не виходить на зв’язок.

Скріншот: NEXTA Live/Telegram

Також у Білорусі спостерігаються перебої у роботі інтернету.

Видання “Медіазона”, телеканал “Белсат”, опозиційний телеграм-канал Nexta повідомляють про проблеми з користуванням зокрема соцмереж, які спостерігаються у користувачі різних інтернет-провайдерів. Користувачі скаржаться на складність оновлень у соцмережі Telegram і складність завантажень відео на сервіс YouTube. Рух за чесні вибори “Голос” повідомляє в твіттері, що їх сайт перестав працювати в Білорусі.

На території країни він або взагалі не відкривається, або переадресує користувача на фішингових сайтів, на якому просять залишити номер телефону.

Крім того, на в’їздах і виїздах з Мінська з’явилися блок-пости. Про це повідомили ведучі виборчого марафону телеканалу “Белсат” у прямому ефірі. “Є перекритими 2 з 4 смуг руху на в’їзд і виїзд з Мінська. На блокпостах стоять автоматники”, – передає “Белсат”.

На в’їздах і виїздах з Мінська з’явилися блок-пости. Про це повідомили ведучі виборчого марафону телеканалу “Белсат” у прямому ефірі.

Зокрема, є перекритими 2 з 4 смуг руху на в’їзд і виїзд з Мінська. На блок-постах стоять автоматники.

Ще повідомляється, що в центрі Мінську ДАЇ разом з військовими блокують прохід пішоходів і проїзд автомобілів.

Очевидці звертають увагу на велике скупчення міліцейських машин і автозаків в центрі Мінська.

Явка виборців на президентських виборах у Білорусі станом на 14:00 склала 65,19%.

СЬОГОДНІ У БІЛОРУСІ ПОЧАЛИСЬ ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ

Нагадаємо, троє затриманих напередодні в Мінську журналістів телеканалу “Настоящее время” повернулися в Україну. Серед них двоє українців Ірина Ромалийская та Іван Гребенюк, а також росіянин Юрій Баранюк.

За матеріалами сайтів “Дождь”, “Белсат”, “Медіазона”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.