Тіхановська та її соратники готові сісти за стіл переговорів з владою

Павло Калашник, фото
Павло Калашник
Головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах Світлана Тіхановська та її соратники готові до діалогу з чинною владою щодо масових протестів у країні.

Про це нашим партнерам з «Єврорадіо» повідомила координаторка штабу Тіхановської Марія Колеснікова.

Вона нагадала, що Тіхановська звернулась до силовиків, аби ті не застосовували насильство проти мирних демонстрантів.

«Ми готові цьому посприяти. Якщо буде можливість діалогу, ми готові вступити у діалог і намагатися запобігти насильству», — сказала Колеснікова.

Що відбувається у Білорусі?

О 8:00 9 серпня у Білорусі та за кордоном почалося голосування на виборах президента країни. Воно тривало до 20:00. Крім чинного президента Олександра Лукашенка, який на посаді вже 26 років, у виборах брали участь ще четверо кандидатів. Головною опоненткою Лукашенка вважають Світлану Тіхановську.

По завершенні голосування в Білорусі оприлюднили результати державного екзит-полу на президентських виборах. За їхніми даними, за чинного главу держави Олександра Лукашенка проголосували 79,7% виборців.

Люди, незгодні з оголошеними результатами, вийшли на акції протесту в різних містах Білорусі. ЗМІ повідомляють про насилля з боку правоохоронців та щонайменше кількох постраждалих учасників. Щоправда, офіційно влада це не підтверджує.

останні події з Білорусі в нашому онлайні
У Білорусі завершилося голосування на виборах президента: дивимося, що буде далі (онлайн)


Поділитися: