Новини

У Білорусі через масові протести відкрили кримінальні справи

У Білорусі через масові протести відкрили кримінальні справи

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за фактом масових заворушень і насильства проти міліції. Учасникам та організаторам заворушень загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє видання БелТА.

Як розповів глава слідчого комітету Іван Носкевич, справи були відкриті з-за масових заворушень і насильства стосовно правоохоронців.

“Вони (масові заворушення – ред.) мали місце на території міста Мінська і ряду інших регіонів країни сьогодні вночі. Всі протиправні дії супроводжувалися насильством щодо співробітників міліції, десятки з яких постраждали”, – заявив Носкевич.

Він наголосив, що справи відкриті по різних частинах ст. 293 Кримінального кодексу. Санкціями статей передбачено позбавлення свободи до 15 років.

Нагадаємо, що 9 серпня за даними офіційного екзит-полу, перемогу на президентських виборах у Білорусі здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років. Проте опозиційні екзит-поли вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Чоловіка останньої, Сергія, не допустили до виборів та кинули за ґрати.

Пізніше у відповідь на результати виборів в Білорусі розпочались масові протести.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.