Стрічка новин

Під час протестів у Мінську загинула людина: чоловіка збив автозак

Під час протестів у Мінську загинула людина: чоловіка збив автозак

У Білорусі помер один з учасників акції протесту, який був збитий автозаком. Чоловік помер в результаті отримання черепно-мозкової травми.

Про це повідомили правозахисники центру “Вясна”.

Як зазначається, інцидент стався в Мінську в ніч з 9 на 10 серпня. Протестувальник загинув, отримавши черепно-мозкову травму в результаті наїзду спецтранспорту на учасників акції.

Ім’я, вік і стать загиблої людини наразі не підтверджені. Водночас Telegram-канал NEXTA повідомляв що, за непідтвердженими даними, загинув Євген Заічкин. У МВС Білорусі жодних коментарів не давали.

Також за даними правозахисників, в лікарнях Мінська знаходяться десятки постраждалих. Пораненими зайняті два відділення військового госпіталю. Крім цього, постраждалі перебувають у лікарні швидкої допомоги і 6 лікарнях Мінська.

За попередніми підрахунками Олександр Лукашенко набирає 80,23% голосів на виборах президента Білорусі.

Нагадаємо, що 9 серпня за даними офіційного екзит-полу, перемогу на президентських виборах у Білорусі здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років. Проте опозиційні екзит-поли вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Чоловіка останньої, Сергія, не допустили до виборів та кинули за ґрати.

Пізніше у відповідь на результати виборів в Білорусі розпочались масові протести.

Також за даними правозахисного центру Весна в день виборів в Білорусі були затримані 17о осіб. 

Водночас слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за фактом масових заворушень і насильства проти міліції. 

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.