Новини

Сумські осередки партій “Європейська Солідарність”, “Демократична сокира”, “За Україну” і “Народний рух” об’єдналися перед місцевими виборами

Сумські осередки партій “Європейська Солідарність”, “Демократична сокира”, “За Україну” і “Народний рух” об’єдналися перед місцевими виборами

скрін

Сумські осередки політичних партій “Європейська Солідарність”, “За Україну!”, Народний Рух України, “Демократична Сокира” підписали Меморандум про співпрацю. Політичні сили оголосили про об’єднання своїх зусиль з метою формування єдиного списку кандидатів для участі у місцевих виборах 2020 року. Також партії оголосили про висунення єдиного кандидата на посаду міського голови Сум.

Текст меморандуму зачитав голова Сумської територіальної організації партії “Європейська Солідарність” Вадим Акпєров, трансляцію вів “Прямий”.

“Сумські осередки політичних партій “Європейська Солідарність”, “За Україну”, “Демократична сокира”, “Народний рух” оголошують про об’єднання своїх зусиль з метою формування єдиної команди для участі у виборах 2020 року.

Сьогодні спостерігається тенденція монополізації влади, яка несе загрозу демократії. Популістичні, проросійські та олігархічні партії вступають у змову між собою, аби отримати більшість мандатів та зосередити в одних руках владу на місцях. Тому сьогодні не може бути й мови про внутрішню конкуренцію між політичними силами, які сповідують державницькі ідеї та зорієнтовані на Європу. Єдиним конкурентом сьогодні є промосковські та олігархічні партії, які тягнуть країну до союзу з країною-агресором.

Ми об’єднуємо свої зусилля задля перемоги демократії та заради європейських Сум”, – зазначив Акпєров.

Народний депутат від “Європейської Солідарності”Ростислав Павленко закликав усі патріотичні сили до об’єднання  заради захисту України.

“Одна загроза – це те, що сили реваншу, «Опозиційна платформа – За життя», інші уламки колишньої Партії регіонів, тобто політичні сили, які  довели до того, що Україна виявилася практично беззахисною перед російською агресією, довели до того, що вся країна мала об’єднуватися для захисту від російської агресії – зараз знову рвуться до влади. Використовують те, що люди розчаровані у правлінні «Слуг народу», шукають альтернатив. І саме реваншисти намагаються такою альтернативою стати.

Ми закликаємо всі демократичні сили у всіх областях України брати приклад з Сумщини. Лише об’єднання проєвропейських демократичних сил захистить Україну і від реваншу проросійських сил, і від невігластва й некомпетентності, які демонструє нинішня влада”, – сказав політик.

Своєю чергою Акпєров зауважив, що з багатьма представниками партій “Європейська Солідарність” співпрацювала і раніше. “Але дійшли висновку, що нам потрібно більш глибоко поєднувати наші зусилля”, – зауважив він.

Голова партійної організації також наголосив, що сьогодні склалася критична ситуація в країні – повна некомпетентність “Слуг”, з усіма тими людьми, які на рейтингах Володимир Зеленського пролізли в парламент; активна діяльність “Опозиційної платформи – За життя”, яка фінансується Москвою, і є опозиційною не до української влади, а по факту до українського народу.

“Нам дуже хочеться, щоб “Європейська Солідарність” стала саме тим об’єднавчим фронтом, де поєднаються всі патріотичні проукраїнські сили. Ми реалізовуємо на Сумщині це об’єднання для того, щоб захистити наше з вами проєвропейське українське майбутнє”, – зауважив Акпєров.

Голова сумського осередку Народного руху України Олег Туляков додав, що НРУ під проводом легендарного В’ячеслава Чорновола допомогла українському народу здобути незалежність, допомагала у розбудові української держави. «Зараз ми вбачаємо серйозну загрозу Українській державі, українській державності, тому ми не можемо не вітати будь-які заклики щодо консолідації зусиль заради українських та європейських цінностей”, – зазначив він.

В.о. голови Сумського осередку партії “Демократична Сокира” Ольга Сергієнко зауважила, що наразі існує загроза, що майбутній склад Сумської обласної ради може стати проросійським, тому партія підтримує об’єднання демократичних сил патріотичного спрямування. “Це об’єднання стало логічним продовженням нашої співпраці на попередній акціях”, – зауважила Сергієнко.

Вона закликала всі патріотичні партії Сумщини відкинути свої амбіції та об’єднувати зусилля на місцевих виборах.

Голова Сумського осередку партії “За Україну!” Володимир Чепік зазначив що більше п’яти років фракції “За Україну!” та “Європейська Солідарність” співпрацювали у міській раді. “Ми працювали разом на благо територіальної громади міста, ми були єдині у світогляді. Було багато прийнято рішень важливих і для міста Суми, і для України в цілому щодо недопущення реваншу проросійських сил”, – розповів він.

“Ми об’єдналися і підемо на вибори разом. Але головне в цьому об’єднанні – не допустити колишніх регіоналів в місцеві ради”, – наголосив Чепік.

“Окрім того всі наші сили визначилися із кандидатом на посаду міського голови – це Акпєров. Відповідно буде сформована команда із цим місцевим лідером. Ми підемо і дамо надійну відсіч колишнім регіоналам. Суми завжди було українським містом і таким і залишиться”, – також наголосив він.

Нагадаємо, “Європейська Солідарність” закликала усі проукраїнські сили об’єднатися на місцевих виборах.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.