Зеленський представив нового начальника ГУР Буданова

 

Воєнна розвідка України має вдосконалити аналітичну діяльність і посилити стратегічну й оперативну роботу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час представлення в понеділок, 10 серпня, новопризначеного начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.

Президент зазначив, що рівень та фаховість Кирила Буданова “не викликають жодних запитань”, передає пресслужба Банкової.

“Це офіцер, який пройшов усі сходинки воєнної розвідки, прекрасно знає систему зсередини, є учасником бойових дій з перших днів війни, а отже – це не “кабінетний теоретик”, а справжній бойовий офіцер з великим досвідом та великим авторитетом”, – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що в системі національної безпеки України саме воєнна розвідка є ключовим інструментом для захисту державних інтересів.

“Її основа – це військові професіонали з великої літери. Неодноразово ваші знання, ваш досвід та майстерність підтверджувались як у мирних умовах, так і в часи війни. За останні роки вам вдалося наростити свої спроможності та вийти на новий рівень. Однак ми з вами чудово розуміємо – зупинятися зарано. Попереду ще багато завдань та викликів”, – наголосив президент.

Президент вручив Кирилу Буданову службове посвідчення.

Фото: пресцентр ОПУ

Також президент “пройшовся” по цілях та завданнях воєнної розвідки.

“Потрібно посилити стратегічну та оперативну складові, вдосконалити аналітичну діяльність та якість отримуваної інформації”, – цитує президента його пресслужба.

Зеленський наголосив на важливості опрацювання нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки.

“У ній обов’язково мають бути закріплені ключові речі: це оснащення підрозділів сучасним озброєнням та технікою, перехід на стандарти НАТО у питаннях збору, обробки й надання розвідувальної інформації, запровадження сучасних підходів у підготовці особового складу”, – сказав президент.

Також Володимир Зеленський звернув увагу на “важливість відродження бойового духу української воєнної розвідки”.

“Я щиро бажаю й особисто вам, і всім вашим підлеглим гідно продовжувати славетні традиції українського війська та розвідки”.

Президент побажав воєнним розвідникам сили, мудрості, витримки “і завжди бути на крок попереду від наших ворогів”.

Як інформувала “Новинарня“, Кирила Буданова було призначено начальником головного управління розвідки Міністерства оборони України указом президента Володимира Зеленського від 5 серпня. На цій посаді він змінив Василя Бурбу.
Буданов у 2007 році здобув освіту в Одеському інституті Сухопутних військ, а після навчання розпочав службу в спецназі ГУР Міноборони України, де обіймав різні посади. Брав участь у бойових діях на Донбасі з 2014 року і є повним кавалером ордену “За мужність”. З 2020 року служив на посаді заступника директора в Службі зовнішньої розвідки України.

Читайте також:
Нового очільника ГУР минулого року хотів підірвати російський диверсант, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна