Новини

Вибори у Білорусі: у Тихановської заявили, що запропонували Лукашенку перемовини

Вибори у Білорусі: у Тихановської заявили, що запропонували Лукашенку перемовини

Тихановська+

Штаб опозиційної кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської запропонував Олександру Лукашенку почати переговори.

Про це повідомляє російський пропагандистський ресурс “РИА Новости”.

Представник штабу Марія Колеснікова заявила, що дії влади під час протестів були неприйнятні. Тому Тихановська готова почати перемовини, щоб не допустити конфлікту між суспільством і владою.

Сама Тихановська сподівається, що в разі повторення протестів вони пройдуть мирно.

“Якщо люди знову захочуть вийти на мирний протест, насильство не повинно повторитися. Ми будемо продовжувати наші спроби вести діалог з владою… Це все на їх совісті, не на нашому”, – заявила вона.

Нагадаємо, 9 серпня за даними офіційного екзит-полу, перемогу на президентських виборах у Білорусі здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років. Проте опозиційні екзитполи вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Чоловіка останньої, Сергія, не допустили до виборів та кинули за ґрати.

Пізніше у відповідь на результати виборів в Білорусі розпочались масові протести.

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за фактом масових заворушень і насильства проти міліції. 

Один із учасників акції протесту у Білорусі помер. Чоловіка збив автозак, і він помер у результаті отримання черепно-мозкової травми. Але у Міністерстві внутрішніх справ Білорусі заперечують смерть протестувальника під час сутичок в Мінську.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.