Вартість реконструкції столичного Шулявського мосту зросла до двох мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість реконструкції столичного Шулявського мосту зросла до двох мільярдів гривень

Казна та Політика
1720
Будівництво нової розв’язки на Шулявці, яке на перших етапах роботи обіцяли закінчити до 2019 року, все ще триває і з кожним новим етапом потребує все більше коштів.
За даними Руху ЧЕСНО, вартість реконструкції шляхопроводу зросла до двох мільярдів гривень і може збільшуватися далі.
Як відомо, для будівництва заїзду з проспекту Перемоги має бути викуплений та знесений цех №5 заводу «Більшовик». У зв’язку з цим «Укрбуд» продовжив роботи з коригування проєкту до кінця грудня 2020 року.
598 мільйонів 499 тисяч гривень – така ціна реконструкції згідно з основним договором за тендером. Відповідно до документу всі роботи з реконструкції і благоустрою мали завершити до червня 2019 року. Водночас у договорі сказано, що «договірна ціна робіт є динамічною». Це і створює можливість для підвищення вартості.
Вартість реконструкції столичного Шулявського мосту зросла до двох мільярдів гривень
У жовтні 2019 року вартість мосту зросла з 600 мільйонів до одного мільярда. Міський голова Віталій Кличко пояснив збільшення витрат необхідністю переносити колектор і теплову мережу. За його словами, одразу передбачити додаткові роботи на прилеглих територіях було неможливо.
У лютому 2020 року у КМДА заявили, що вартість будівництва мосту може знову зрости на 700 мільйонів.
Відповідно до експертизи проєкту у березні 2020 року, яка є в розпорядженні Руху ЧЕСНО, вартість робіт наблизилася вже до двох мільярдів гривень.
Головною перепоною для будівництва довгий час була неможливість знести п’ятий цех заводу «Більшовик», аби побудувати на його місці з’їзд розв’язки. У березні 2020 року провели тендер з оцінювання цеху для викупу.
Договір на проєктні роботи для будівництва розв’язки на 14 мільйонів гривень уклали з компанією «Укрбуд». Коригування проєкту мало завершитися у грудні 2019 року. Але 27 грудня 2019 року додатковою угодою продовжили термін дії договору до 31 грудня 2020 року. Отже, вартість будівництва розв’язки може коригуватися до кінця року.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас